Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ SMOOTHIES ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ Η ΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ (Β! Μέρος)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ SMOOTHIES ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ Η ΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ (Β! Μέρος) 


Συνεχεια από το προηγούμενο



Υγιεινά smoothies και στην καραντίνα



6) Smoothie μήλο – σέλερι και γιαούρτι



Πολυβιταμινούχο, πολύ δροσερό, πολύ λαχταριστό, αυτό το smoothie είναι μια πολύ καλή ιδέα για να δροσιστείτε γλυκά.

Υλικά

  • 4 μήλα πράσινα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 φλιτζάνια νερό παγωμένο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κοτσάνι σέλερι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • παγάκια για το σερβίρισμα
  • Διαδικασία

    Καθαρίζετε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα ρίχνετε στο μπέντερ. Τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.

    Κρατάτε ένα κομμάτι σέλερι στην άκρη και αφού το ξεφλουδίσετε προσεκτικά το κόβετε σε μικρά μπαστουνάκια. Κόβετε το υπόλοιπο σε κομμάτια και το ρίχνετε στο μπλέντερ.

    Προσθέτετε στο μπλέντερ το νερό, το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάτε καλά να πολτοποιηθεί το μίγμα. Αν δεν έχει την επιθυμητή πυκνότητα προσθέτετε επιπλέον νερό και χτυπάτε λίγο ακόμη.

    Τοποθετείτε από 2 παγάκια σε κάθε ποτήρι και μοιράζετε μέσα το ρόφημα. Διακοσμείτε με μπαστουνάκια σέλερι, βάζετε από ένα καλαμάκι και σερβίρετε αμέσως.

    Tips

    Αντί για πράσινα μήλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρισμένα κόκκινα μήλα. Σε αυτή την περίπτωση θα παραλείψετε και το σέλερι και θα προσθέσετε στο μίγμα λίγη κανέλα σε σκόνη και λίγο επιπλέον μέλι.



7) Χυμός με πιπεριές Φλωρίνης, αχλάδι και πορτοκάλι



Εξαιρετικά αναζωογονητικός, γευστικός και κατακόκκινος χυμός, γεμάτος από άρωμα πιπεριάς και πορτοκάλι…

Υλικά

    Για το χυμό

  • 300γρ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες
  • 2 αχλάδια χωρίς κουκούτσια
  • 300γρ. χυμό πορτοκάλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • παγάκια
  • 6 λεπτές φέτες αχλάδι με τη φλούδα
  • 2 κορυφές δυόσμου

Διαδικασία

Βάζετε στον αποχυμωτή τις πιπεριές και το αχλάδι και τα κάνετε χυμό, ενώ τελευταία στιγμή ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι και το αλάτι.

Μοιράζετε το χυμό σε δύο ποτήρια με παγάκια, τοποθετείτε τρεις φέτες αχλάδι σε κάθε ποτήρι, από μια κορυφή δυόσμου και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή



8) Smoothie φράουλα – πορτοκάλι



Η ζέστη θέλει δροσερά φορήματα που ξεχειλίζουν γεύση και άρωμα, όπως αυτό το smoothie με φράουλα και πορτοκάλι.

Υλικά

  • 500γρ. φράουλες
  • 1 φλιτζάνι χυμός από πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι νερό παγωμένο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
  • παγάκια και μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου για το σερβίρισμα
  • Διαδικασία

    Πλένετε τις φράουλες, κόβετε τα κοτσανάκια τους και τις κόβετε στη μέση.

    Ρίχνετε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού, το νερό και χτυπάτε μέχρι να γίνουν οι φράουλες ένας αραιός χυλός.

    Δοκιμάζετε και αν το θεωρείται απαραίτητο, προσθέτετε τη ζάχαρη και ξαναχτυπάτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο μίγμα.

    Βάζετε από 2 παγάκια σε κάθε ποτήρι και μοιράζετε το χυμό. Διακοσμείτε με κορφούλες από φυλλαράκια δυόσμου, βάζετε από ένα καλαμάκι και σερβίρετε αμέσως.

    Tips

    Μπορείτε να παραλείψετε από τη συνταγή το χυμό πορτοκαλιού και να τον αντικαταστήσετε με παγωμένο νερό και θα προσθέσετε στο μπλέντερ και μια χούφτα κόκκινα βατόμουρα.

9) Smoothie αβοκάντο – λάιμ – πράσινο τσάι



Ένα smoothie με ιδιαίτερη, ελαφρώς πικάντικη γεύση. Βέβαια, αν το προτιμάτε γλυκό και καθόλου καυτερό, μπορείτε να το γλυκάνετε με αραιωμένη ζάχαρη ή μέλι.

Υλικά

  • 2 αβοκάντο
  • χυμό από 2 λάιμ
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • λίγο τζίντζερ ξυσμένο
  • 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι παγωμένο
  • λίγη μέντα
  • Διαδικασία

    Καθαρίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε σε κομμάτια και τα ρίχνετε στο μπλέντερ.

    Σαπουνίζετε και στεγνώνετε τα λάιμ. Ξύνετε τη φλούδα τους και τη ρίχνετε στο μπλέντερ. Στύβετε τα λάιμς και προσθέτετε και το χυμό τους στο μπλέντερ μαζί με το 1 φλιτζάνι παγωμένο πράσινο τσάι και 3-4 φυλλαράκια μέντας.

    Πολτοποιείτε το μίγμα. Αν το θεωρείτε απαραίτητο προσθέτετε επιπλέον πράσινο τσάι και χτυπάτε για λίγο ακόμη. Μοιράζετε το μίγμα σε 4 ποτήρια με πάγο και σερβίρετε διακοσμώντας με φυλλαράκια μέντας.

https://www.olivemagazine.gr/


https://georgepelagia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Steven Brill – Ο Θάνατος της Αλήθειας

  Steven Brill   Ο Θάνατος της Αλήθειας Αντικλείδι Ο Θάνατος της Αλήθειας : Το βιβλίο του  Steven Brill  για την παραπληροφόρηση στα social ...