
Σπιτικά cookies (μπισκότα)
με καραμελάκια
H συνταγή μας
Υλικά για τα cookies
Μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο) | 240 γρ. |
Κακάο | 40 γρ. |
Βούτυρο (θερμ. δωμ.) | 125 γρ. |
Αυγό | 1 |
Ζάχαρη λευκή | 80 γρ. |
Ζάχαρη μαύρη | 80 γρ. |
Μέλι | 1 κ.σ. |
Μαγειρική σόδα | 1/2 κ.γ. |
Αλάτι | 1/2 κ.γ. |
Εκχύλισμα βανίλιας | 5-6 σταγόνες |
Καραμελάκια | 150 γρ. |
Εκτέλεση για τα cookies

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης, στο μίξερ σε μέτρια δύναμη, για 5 λεπτά (αν δεν έχουμε μίξερ χτυπάμε δυνατά στο χέρι με κουτάλα). Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αυγό με τη βανίλια και το μέλι. Προσθέτουμε το μείγμα αυγού στο βούτυρο σιγά σιγά να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τα στερεά συστατικά και ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα.

Απλώνουμε λαδόκολλες σε δύο ταψιά. Με μια μεζούρα (η δικιά μας είναι μεζούρα για καφέ φίλτρου) ή με ένα κουτάλι παγωτού φτιάχνουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε στα ταψιά. Προσέχουμε να αφήσουμε αποστάσεις μεταξύ τους γιατί στο φούρνο θα απλώσουν. Στολίζουμε με τα καραμελάκια. Αν δε θέλουμε τα cookies μας να απλώσουν πολύ, βάζουμε τα ταψιά για 15 λεπτά στο ψυγείο -εμείς δε τα βάλαμε, τα ψήσαμε απευθείας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C στον αέρα για 12-15 λεπτά (εξαρτάται και από το φούρνο). Μόλις βγουν από το φούρνο θα είναι μαλακά, αλλά μην ανησυχείτε, όταν κρυώσουν θα έχουν την αγαπημένη μας υφή: τραγανιστά απ’έξω και μαλακά μέσα. Έτοιμα! Τα διατηρούμε σε κλειστά δοχεία, θα είναι το ίδιο νόστιμα για αρκετές μέρες… αν μείνει κανένα!

https://eatdessertfirstgreece.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου