Τετράγωνα σπαγγέτι με κολοκυθάκια, μέντα και λεμόνι
Τα κολοκυθάκια περιέχουν πολύ κάλιο , έχουν μηδενική χοληστερόλη και την ιδιαιτερότητα να μπορούν να γίνουν τηγανητά, ψητά, στον ατμό ή βραστά.
Με αντιφλεγμονώδεις και ενεργοποιητικές ιδιότητες ; ... Διεξάγει επίσης καρμπονιτική δράση , μειώνοντας έτσι τον όγκο των αερίων στο κόλον έντερο και έχει πεπτικές ιδιότητες ! Υπέροχο!
Είστε έτοιμοι για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού αλλά πάνω απ 'όλα σούπερ γρήγορου πιάτου με ένα φρέσκο άρωμα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο εβδομαδιαίο μενού σας.
Συστατικά (για 2 άτομα) :
180 γραμμάρια τετράγωνα σπαγγέτι
3 μεσαία κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 Λεμόνι (κατά προτίμηση βιολογικό)
αλάτι
Πιπέρι
Eλαιόλαδο
μέντα
Ξεφλουδίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα στα δύο κατά μήκος, και στη συνέχεια κόψτε τα σε πολλούς μισούς κύκλους πάχους περίπου μισού εκατοστού .
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα κομμένα κολοκυθάκια με ένα ελαφρύ ψεκασμό πιπεριού και σε μέτρια φωτιά, αφήστε να φροντίζοντας να τα ανακατώνετε από καιρό σε καιρό .
Κόψτε τις σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομμάτια (αρκετά μεγάλα για να τα αφαιρέσετε στο τέλος του παρασκευάσματος αν δεν σας αρέσουν) και τα τηγανίζετε με τα κολοκυθάκια
Κόψτε τις σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομμάτια (αρκετά μεγάλα για να τα αφαιρέσετε στο τέλος του παρασκευάσματος αν δεν σας αρέσουν) και τα τηγανίζετε με τα κολοκυθάκια
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα μακαρόνια (πλατιά στην περίπτωσή μας) και αφήστε τα περίπου ένα λεπτό ακόμα για να μαγειρευτούν .
Ρίχνουμε το χυμό μισού λεμονιού στο τηγάνι με τα κολοκύθια και ρίχνουμε το αλάτι .
Σοταρίστε και αφήστε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά, ψεκάζοντας μια πρέζα ψιλοκομμένη ξηρή μέντα .
Από τη φλούδα λεμονιού , κάντε πολύ λεπτές , αλλά αρκετά μακριές λωρίδες , με τη βοήθεια ενός αποφλοιωτή πατάτας ή ένα μαχαίρι σούσι.
Αφήστε τα κατά μέρος, διότι θα χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσετε το πιάτο στο τέλος.
Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε στο τηγάνι που περιέχει τα κολοκυθάκια αρωματισμένα με λεμόνι και μέντα . Σοτάρετε όλα με μισή κουτάλα νερό μαγειρέματος .
Σερβίρετε τα σπαγγέτι σε φωλιές, τοποθετώντας πάνω στα πλαίσια που δημιουργούνται με ξύσμα λεμονιού, προσθέτοντας ένα ακόμα ψεκασμό ψιλοκομμένου αποξηραμένης μέντας ή αν έχετε τη δυνατότητα, το ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο . Η μυρωδιά της μέντας θα παντρευτεί με τη λεπτή γεύση από το κολοκυθάκι και σε αντίθεση με την ξινή γεύση του λεμονιού , ο ουρανίσκος σας θα εκπλαγεί ευχάριστα .
Για άλλη μια φορά αποδεικνύουμε ότι η κατανάλωση του vegan δεν σημαίνει να σταματήσουμε τις γεύσεις και ότι εκτός από τις "αλατισμένες" σαλάτες, υπάρχει κάτι περισσότερο στο μενού λαχανικών 😜👊
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου