Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Ριγέ πράσινα φασόλια ( είδος ζυμαρικου ) με μαύρες φακές

Ριγέ πράσινα φασόλια (είδος ζυμαρικού) με μαύρες φακές





Οι μαύρες φακές!  Έχετε δει ποτέ σε κυκλοφορία; Νόστιμες ... και δεν χρειάζεται να μουλιάσετε καθώς το μαγείρεμα τους είναι περίπου 20 λεπτά  (όπως τα ξαδέρφια τους παρεμπιπτόντως).
Οι ανθοκυανίνες είναι υπεύθυνες για το μαύρο χρώμα , οι οποίες δεν είναι τίποτα περισσότερο από χρωστικές ουσίες ικανές να προστατεύουν το φυτό από βλάβες που προκαλούνται από υπεριώδη ακτινοβολία , απορροφώντας φως ενός συγκεκριμένου μήκους κύματος. Στο σώμα μας έχουν αντιοξειδωτική δράση και που  συμβάλει στην πρόληψη τηςκυτταρικής γήρανσης και στις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Μια άλλη ασυνήθιστη μορφή ζυμαρικών που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα φασόλια . Από τον τίτλο της συνταγής μπορεί να φαίνεται ότι 2 ποικιλίες οσπρίων εμπλέκονται στην κατασκευή του πιάτου, αλλά όχι: μιλάμε για μια μορφή ζυμαρικών ( φασολάκια ) και μια συγκεκριμένη ποικιλία φακών ( μαύρες για την περίπτωσή μας). Ας ξεκινήσουμε ... 😉👌

Συστατικά (για 2 άτομα) :
180γρ ριγέ πράσινα φασόλια
120γρ μαύρες φακές
Πουρές ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο 
1 μικρό καρότο
Φύλλα δάφνης (μερικά φύλλα)
3 γλυκά κρεμμύδια
λουρίδες μοβ λάχανου
αλάτι
ελαιόλαδο
Πιπέρι
Curry
Η ποικιλία των φακών που θα χρησιμοποιήσουμε για την πραγματοποίηση αυτού του πρώτου μαθήματος δεν είναι τόσο κοινή και δεν είναι πολύ εύκολο να βρεθεί.
Μέχρι τώρα όσοι με ακολουθούν θα έχουν καταλάβει ότι προτιμώ τη χρήση  οσπρίων που δεν είναι κονσερβοποιημένα (αλλά είναι μόνο προσωπικό θέμα).
Πλένουμε άφθονα τις μαύρες φακές μας .
Ετοιμάζουμε ένα μίγμα που αποτελείται από χοντροκομμένα καρότα , κρεμμύδια σε φέτες ένα γαρίφαλο ,σκόρδο χωρισμένο στο μισό και με ένα ράντισμα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ας το τηγανίσουμε ελαφρά
Συμπληρώνουμε με τις μαύρες φακές μας (έχουν την εμφάνιση χαβιαριού , σωστά; ... αλλά αφήνουμε το χαβιάρι στον οξύρρυγχο 😜👌)
... δυο κουταλιές σάλτσας ντομάτας ...
... και ας τα μαγειρέψουμε σε άφθονο νερό με φύλλα δάφνης για περίπου 20 λεπτά
Προσπαθούμε να περιορίσουμε το νερό μαγειρέματος προκειμένου να διατηρήσουμε τα θρεπτικά συστατικά αποφεύγοντας την αποστράγγιση του νερού και προς το τέλος του μαγειρέματος προσαρμόζουμε το αλάτι
Στο μεταξύ, ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα που θα έχουμε ετοιμάσει με αλατισμένο νερό .
Σας συνιστώ να συνεχίσετε το μαγείρεμα, και όταν έρθει η ώρα, στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα φασολάκια μας στην κατσαρόλα με τις φακές .
Προσθέτουμε μια πρέζα κάρυ και αφήνουμε να πάρει γεύση και συνεχίζουμε για 3 λεπτά .
Σερβίρετε συμπαγές δίνοντας  του χρώμα, χρησιμοποιώντας λωρίδες,από μωβ λάχανο και καρότο .
Θα εκπλαγείτε ευχάριστα και με γεύση, λαμβάνοντας επίσης μόνο μια αμελητέα  ποσότητα πρωτεΐνης και σιδήρου .
Παρά όσους πιστεύουν ότι η κατανάλωση βίγκαν σημαίνει πάντα να τρώμε τα συνηθισμένα πράγματα ... 😝👊
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μιχάλης Γκανάς – Μικρός Τιτανικός

  Μιχάλης Γκανάς – Μικρός Τιτανικός Δεν είναι αγάπη αυτό που ζούμε, εγώ το λέω φονικό μην πάει ο νους σου στο κακό με το μπαμπάκι θα σφαχτο...