Τα οφέλη του φρέσκου αγγουριού για το ανθρώπινο σώμα
Ο υδαρής καρπός είναι όμορφος τόσο ως ανεξάρτητο σνακ όσο και ως κύριο συστατικό σε πολλές συνταγές σαλάτας του καλοκαιριού.
Τα οφέλη από τα φρέσκα αγγούρια δεν οφείλονται μόνο σε χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και στην ικανοποίηση ταυτόχρονα όχι μόνο της πείνας, αλλά και της δίψας, αλλά και της ευεργετικής επίδρασης σχεδόν σε όλα τα συστήματα του σώματος.
Τα οφέλη του φρέσκου αγγουριού για το ανθρώπινο σώμα
Σήμερα, όλοι γνωρίζουν τη σημασία της τήρησης ενός καθεστώτος κατανάλωσης οινοπνεύματος. Αλλά το υγρό μπορεί να εισέλθει στο σώμα όχι μόνο με τη μορφή καθαρού νερού. Έτσι, σχεδόν το 90% του αγγουριού αποτελείται από νερό, πράγμα που σημαίνει ότι με την κατανάλωση δύο πράσινων φρούτων θα απαλλαγείτε από τη δίψα για λίγο.
Ένα άλλο ωραίο επίδομα στην κατανάλωση αγγουριών είναι η υγεία των νεφρών και του γαστρεντερικού σωλήνα. Πιστεύεται ότι το λαχανικό μειώνει τη συγκέντρωση ουρικού οξέος, απομακρύνει την περίσσεια χοληστερόλης, καθαρίζει αποτελεσματικά τα έντερα των τοξινών και έχει θετική επίδραση στο ήπαρ.
Το μαλακό διουρητικό αποτέλεσμα του αγγουριού εξαλείφει τη στασιμότητα του υγρού στο σώμα και βοηθά στην αποφυγή της διόγκωσης.
Υπάρχει κάποιο όφελος στα φρέσκα αγγούρια;
Λόγω της παρουσίας ιωδίου, η τακτική κατανάλωση φρέσκων αγγουριών αποτρέπει την ανάπτυξη θυρεοειδικών ασθενειών. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ιδιότητα, επειδή είναι ο θυρεοειδής αδένας που είναι υπεύθυνος για όλες τις μεταβολικές διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα.
Λόγω του πυριτίου που περιέχεται σε αυτό, το πράσινο λαχανικό διατηρεί υγιείς αρθρώσεις και ενισχύει τον συνδετικό ιστό. Μπορεί επίσης να μειώσει την ταλαιπωρία από την καούρα και να βοηθήσει το δέρμα που τραυματίζεται από τον ήλιο (φυσικά, αν το χρησιμοποιείτε εξωτερικά).
Είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε την ανόργανη σύνθεση του αγγουριού:
- Η βιταμίνη C, που βρίσκεται στο φλοιό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντας το σώμα από διάφορες μολύνσεις.
- Οι βιταμίνες Β υποστηρίζουν την υγεία του νευρικού συστήματος, καταπολεμούν το άγχος και την αϋπνία.
η ρετινόλη (βιταμίνη Α) είναι απαραίτητη για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ξηρότητας, θαμπή και λήθαργου του δέρματος, πρώιμες ρυτίδες, πιτυρίδα, - Η βιταμίνη Ε, καθώς και η ρετινόλη, είναι αποτελεσματικές στην εσωτερική διατροφή της επιδερμίδας και στην πρόληψη της εμφάνισης εξωτερικών σημείων γήρανσης.
- Το κάλιο συμβάλλει στην ομαλοποίηση του καρδιαγγειακού συστήματος.
- ο σίδηρος επηρεάζει τις διαδικασίες σχηματισμού αίματος και παρέχει παροχή οξυγόνου σε όλα τα όργανα και τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος.
- το φθόριο απομακρύνει τα βαρέα μέταλλα, αποτρέπει την αποσύνθεση των δοντιών και ενισχύει το σμάλτο των δοντιών.
Νωπά αγγούρια - οφέλη για την απώλεια βάρους
Η εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και η ευελιξία του μαγειρέματος κάνουν τα αγγούρια ένα εξαιρετικό προϊόν για την τακτική κατανάλωση ατόμων που χάνουν βάρος.
Ένα πράσινο λαχανικό αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό, έτσι ώστε να κερδίσει βάρος, ακόμα και αν τρώτε μόνο αγγούρια, είναι απίθανο να πετύχει.
Το λαχανικό είναι κατάλληλο για σαλάτες, σούπες, ως συστατικό ελαφρών σνακ και ακριβώς ως ανεξάρτητο σνακ. Οι ίνες που περιέχονται στο αγγούρι βοηθούν στην κανονική λειτουργία όχι μόνο των εντέρων, αλλά και του γαστρεντερικού σωλήνα στο σύνολό του.
Τα οφέλη των φρέσκων αγγουριών για τις έγκυες γυναίκες
Πρόληψη των άλμα στην αρτηριακή πίεση, την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, την ικανότητα να μην ανησυχείτε για την εμφάνιση υπερβολικού βάρους - αυτό δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος των πλεονεκτημάτων για τα οποία οι μελλοντικές μητέρες εκτιμούν ένα πράσινο λαχανικό.
Τα αγγούρια είναι σε θέση να αφαιρέσουν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, περιορίζοντας περιοδικά τις έγκυες γυναίκες. Έχουν επίσης ευεργετική επίδραση στην κατάσταση των μαλλιών και των νυχιών, που συχνά γίνονται ξηρά και εύθραυστα κατά τη διάρκεια της κύησης.
Ωστόσο, δεν αξίζει να καταχραστούν τα λαχανικά: αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξανθήματα (εκδηλώσεις αλλεργικής αντίδρασης), καταιγισμό και συσσώρευση αερίων στα έντερα.
Φρέσκος χυμός αγγουριού: οφέλη και βλάβες
Με τη βοήθεια αγγουριού, μπορείτε να φρεσκάρετε ακόμη και την αναπνοή σας: ο χυμός λαχανικών έχει θετική επίδραση στα ούλα, καταστρέφοντας τα βακτήρια που προκαλούν μια δυσάρεστη οσμή.
Ο χυμός αγγουριού υποστηρίζει την υγεία του παγκρέατος ρυθμίζοντας την παραγωγή ινσουλίνης. Αφαιρεί επίσης την "κακή" χοληστερόλη από το σώμα και ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα ιδιότητα του αγγουριού είναι η ελάττωση της έντασης του συνδρόμου μαυρίσματος. Πιστεύεται ότι εάν τρώτε μερικά φρούτα πριν από τον ύπνο, η βιταμίνη Β, τα σάκχαρα και οι ηλεκτρολύτες, που είναι πλούσιοι σε λαχανικά, θα απαλλάξουν την πρωινή ασθένεια.
Τα οφέλη από τα φρέσκα αγγούρια για το σώμα
Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι τα φρέσκα αγγούρια περιέχουν 3 τύπους λιγνάνων - φυτικών φαινολικών ενώσεων που εμποδίζουν την εμφάνιση και την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Αυτή η επίδραση σχετίζεται με την ικανότητα των λιγνάνων να ρυθμίζουν τα επίπεδα των ορμονών, η οποία αυξάνεται σταθερά με την εμφάνιση όγκων.
Η υψηλότερη δραστηριότητα φαινολικών ενώσεων παρατηρείται σε σχέση με τον καρκίνο που προσβάλλει τα όργανα του γυναικείου και ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος: τη μήτρα, τις ωοθήκες, τον αδένα του προστάτη.
Κατά συνέπεια, η τακτική χρήση φρέσκων αγγουριών υποδεικνύεται για άτομα που πάσχουν από εντελώς διαφορετικές ασθένειες:
- προβλήματα με την καρδιά.
- ασθένειες της γαστρεντερικής οδού.
- ξηρό δέρμα;
- ευσαρκία;
- των νεφρών, του ήπατος και της ουροδόχου κύστης.
- παγκρεατίτιδα, κλπ.
Η ευελιξία και η ευκολία παρασκευής κάνουν τα αγγούρια ένα απαραίτητο συστατικό για πιάτα οποιασδήποτε γιορτής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου