Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ CACI DANCE - 💟 ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΝΓΚΑΡΑΙ-ΦΛΩΡΕΣ - NTT ✔

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ CACI DANCE



                💟 ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΝΓΚΑΡΑΙ-ΦΛΩΡΕΣ - NTT ✔

Παραδοσιακές τέχνες χαρακτηριστικές της κοινότητας των Manggarai, Flores, Ανατολή Nusa Tenggara περιλαμβάνεται στην ομάδα του πολεμικού χορού που αποτελεί σύμβολο της ανδροπρέπειας για τους άνδρες του νησιού. Ποιο είναι το σύμβολο της ανδρικής ηλικίας;




 Ο χορός Caci είναι ένας χορός που παίζεται από δύο άνδρες που πολεμούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ένα μαστίγιο και μια ασπίδα. Ο χορός Caci είναι επίσης μια από τις πιο γνωστές παραδοσιακές τέχνες στο νησί Flores, στην ανατολική Nusa Tenggara. Αυτός ο χορός εκτελείται συχνά σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής (hang woja), των τελετών του νέου έτους (penti) και άλλων παραδοσιακών τελετών.

 Στο παρελθόν, ο χορός Caci προήλθε από την παράδοση της κοινότητας των Manggarai, όπου οι άνδρες αγωνίστηκαν ένα προς ένα για να δοκιμάσουν το θάρρος και την επιδεξιότητά τους. Το χορό αυτό εξελίχθηκε σε τέχνη, όπου υπήρχαν χορευτικές κινήσεις, τραγούδια και συνοδευτική μουσική για να αναζωογονηθεί το γεγονός.

 Το όνομα Caci Dance προέρχεται από τη λέξη «Ca», που σημαίνει ένα, και το «Ci» που σημαίνει τεστ. Έτσι, ο Caci μπορεί να ερμηνευτεί ως δοκιμασία επιδεξιότητας "one-on-one". Παρόλο που φαίνεται να περιέχει στοιχεία βίας σε αυτήν, αυτή η τέχνη έχει ένα μήνυμα ειρήνης, όπως ένα πνεύμα αθλητισμού, αμοιβαίο σεβασμό και επιλύθηκε χωρίς μνησικακία μεταξύ τους. Αυτό δείχνει ότι οι άντρες του Manggarai έχουν από μόνα τους ένα πνεύμα και πνεύμα ηρωισμού.



 Στις παραστάσεις Caci Dance, μια ομάδα χορευτών συνήθως χωρίζεται σε δύο μέρη και ανταγωνίζεται μία


ένας. Πριν από τη συμμετοχή των χορευτών, η παράσταση ξεκινά με το χορό Tandak ή το Danging Danceing Manggarai.

 Ο χορός πραγματοποιήθηκε από τους άνδρες και τις γυναίκες χορευτές ως την πράξη ανοίγματος και ζωντανεύει την παράσταση Caci Dance. Μετά την ολοκλήρωση του χορού ανοίγματος, προχωρήστε με το Caci Dance έλξη.

 Όταν και οι δύο χορευτές μπαίνουν στην αρένα, οι χορευτές αρχίζουν να ζεσταίνουν με χορευτικές κινήσεις. Στη συνέχεια αμφισβητούν ο ένας τον άλλον ενώ τραγουδούν προσαρμοσμένα τραγούδια. Στη συνέχεια, ο αγώνας αρχίζει. Σε αυτή την έλξη υπάρχουν επίσης ορισμένοι κανόνες, οι παίκτες μπορούν μόνο να χτυπήσουν στο πάνω μέρος του νόμου, όπως τα χέρια, την πλάτη ή το στήθος.

 Επιπλέον, οι χορευτές πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ή να αποφύγουν την επίθεση του αντιπάλου. Οι παραστάσεις του Caci συνήθως συνοδεύονται από παραδοσιακά μουσικά όργανα, όπως τύμπανα και γκονγκ, καθώς και το τραγούδι του nenggo ή τολμούν από τους υποστηρικτές.

 Στην έκθεση, κάθε ομάδα έχει επίσης τους υποστηρικτές της. Όπως ένας αθλητικός αγώνας, οι οπαδοί συγχαίρουν επίσης για την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό των χορευτών τους, προκειμένου να κερδίσουν.

 Τα κοστούμια των χορευτών φορούν συνήθως ρούχα πολεμιστών όταν πηγαίνουν στον πόλεμο, χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα κεφαλής (βάση) και ρούχα στο κάτω μέρος μόνο, έτσι ώστε το άνω μέρος του σώματος να είναι γυμνό.

http://robertusgunawan.blogspot/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόνος στη μέση: Με ποια άσκηση θα τον αντιμετωπίσετε

  Πόνος στη μέση: Με ποια άσκηση θα τον αντιμετωπίσετε Σινάνη Αικατερίνη Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 16:00 Εκτιμάται ότι ο χρόνιος πόνος στη μ...