Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Βρωμόγαλο;; Γιάμι γιάμι!

Βρωμόγαλο;; Γιάμι γιάμι!


Μια συνταγή που θέλω να σας γράψω από μέρες, την πρωτάκουσα από την αδερφή μου και στο άκουσμα της δεν ενθουσιάστηκα «βρωμόγαλο». Βρωμόγαλο;; Κι όμως μετά την αρχική μου δοκιμή ομολογώ πως λατρεύω την εγγλέζικη λιχουδιά πόριτζ (porridge) και την τιμώ καθημερινά. Πλούσια σε φυτικές ίνες, χαλκό, σίδηρο και μαγγάνιο είναι ένα πλούσιο πρωινό που θα σας κρατήσει χορτάτους περισσότερο. Μειώνει την χοληστερίνη, επιταχύνει τον μεταβολισμό και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι συμβάλλει στη μακροζωία. Κάτι ξέρουν οι Αγγλοσάξονες και την έχουν αιώνες τώρα στη διατροφή τους.
Επί το έργον, για ένα μπολάκι:
1 κούπα γάλα
5 κουταλιές σούπας ‘κόφτες’ βρώμη
1 κουταλιά σούπας μέλι
Κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα, την βρώμη και το μέλι σε ένα κατσαρολάρακι και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει χυλός. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με κανέλα.
  • Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα, ξηρούς καρπούς και κομματάκια σοκολάτας.
  • Για μια πιο ελαφριά εκδοχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα χαμηλών λιπαρών ή νερό και μέλι αντί ζάχαρης όπως και εμείς.
Γρήγορα, εύκολα, νόστιμα και κάνοντας καλό και στον οργανισμό μας το βρωμόγαλο έγινε πρωινή είτε βραδινή λύση.   Δοκιμάστε το λοιπόν, σας θύμισε και εσάς ρυζόγαλο;
https://twinmirrors.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπανάκι: Διατροφική αξία και παρενέργειες – Πώς είναι πιο υγιεινό

Σπανάκι: Διατροφική αξία και παρενέργειες – Πώς είναι πιο υγιεινό Bigstock Μιχάλης Θερμόπουλος Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2024 19:00 Το σπανάκ...