Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟ!

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟ!

Μην περιμένεις άλλο!

Μην περιμένεις άλλο! Μην προσμονείς! Κανείς δεν πρόκειται να σε σώσει! Δε θα έρθει κανένας σωτήρας, κανένας πρίγκιπας σε άσπρο άλογο να σε λυτρώσει, ούτε να σε ξυπνήσει με ένα φιλί. Οι εποχές που η μαμά σε περίμενε με ένα πιάτο φαΐ και τη ζακέτα στο χέρι, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο φροντιστής του εαυτού σου, πλέον είσαι εσύ.
Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά χρειάζεσαι και πότε, μονάχα εσύ. Κανένας αγέρας δεν θα πάρει τον πόνο μακριά, καμία θλίψη δε θα ξεδιαλύνει το τοπίο έτσι απλά. Χρειάζεται προσπάθεια και θάρρος στη διαδρομή. Μη σε παίρνει από κάτω! Είσαι το θαύμα της ζωής και αν το έχεις ξεχάσει, βρες τρόπο να το αναβιώσεις και να το θυμηθείς.
Όταν στενοχωριέσαι και η λύπη σε κυριεύει, πάρε βαθιές ανάσες για να αναζωογονηθείς. Ξέθαψε την ελπίδα σου και δώσε της νόημα και πνοή. Πρόσφερέ της τα πρωτεία για να μπορεί να σε καθοδηγεί. Χρωμάτισε τη μορφή σου και σιγοτραγούδησε στη ψυχή. Χόρεψε σαν να μη βλέπει κανείς. Διάβασε βιβλία, βγες για βόλτα, μείνε μόνη σου, διασκέδασε με όλη σου τη ψυχή. Κάνε πράγματα για σένα και ας είναι αντίθετα με τη μάζα και με ότι σε συμβουλεύουν οι πολλοί. 
Μαγικά φίλτρα δεν υπάρχουν και ούτε θα εμφανιστεί το τζίνι από το λυχνάρι του Αλαντίν. Βήμα βήμα, στο άλμα της ζωής. Πάτα γερά στα πόδια σου και αν κάτι σε χαλάει, τόλμα και ξεκίνα πάλι από την αρχή. Χαλιναγώγησε τις σκέψεις σου. Σου ανήκουν, δεν τους ανήκεις. Εσύ κάνεις κουμάντο και αυτές ακολουθούν. Μην ανεχτείς τίποτα λιγότερο από αυτό που είσαι και από αυτό που σου αναλογεί. Ανακάλυψε την κινητήρια θέληση και ας χρειαστεί να βουτήξεις στα βαθιά.
Πάρε αγκαλιά τον εαυτό σου στοργικά! Τόλμησε, ρίσκαρε, φάε τα μούτρα σου, σήκω και φτου και από την αρχή. Αφέσου να πέσεις και ας πληγωθείς. Επέτρεψε στον εαυτό σου το δικαίωμα να κάνει λάθη, απέτυχε παταγωδώς. Πάτα γερά στα πόδια σου και μάθε από τις πληγές. Μέσα από τα λάθη σου, άδραξε τις ευκαιρίες και το φως. Τόλμησε ξανά να ονειρευτείς. Κανείς δεν έχει λόγο στα όνειρα σου. Μόνο εσύ επιλέγεις πότε θα τα δημιουργήσεις. Μόνο εσύ αποφασίζεις πότε θα τα πιστέψεις. Μόνο εσύ μπορείς να τα απογειώσεις και να τα πραγματοποιήσεις. Μόνο εσύ..
Όλοι πιόνια είμαστε στη σκακιέρα της ζωής!
Οι ρόλοι πολλοί και οι στρατηγικές ποικίλουν!
Ο στόχος… η νίκη!
Εσύ τι θα είσαι; Ο στρατιώτης ή ο βασιλιάς;
Η επιλογή είναι δική σου!

Από Stella
https://gynaikaeimai.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μυθικός Πετρούνιας: Έβδομο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

  Μυθικός Πετρούνιας: Έβδομο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! AP Ο «άρχοντας των κρίκων» έλαμψε ξανά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ο μυθικ...