Πανκέικ ... σπιτική για πρώτη φορά ...
Ναι ξέρω ότι ακούγεται λίγο περίεργο που δεν έχω φάει ποτέ τηγανίτες, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι τόσο δημοφιλής. Έχουμε κάτι παρόμοιο, μια τηγανισμένη ζύμη που ονομάζεται τσιγγανίτες αλλά πολύ απλούστερη. Ανακατεύετε απλά αλεύρι, νερό, ξηρή μαγιά και τηγανίζετε σε λάδι. Βάζουμε μέλι ή ζάχαρη και τελειώσατε.
Χθες το πρωί αποφάσισα να δοκιμάσω τηγανίτες για πρώτη φορά. Μετά από πολλή αναζήτηση βρήκα μια συνταγή για «ποτέ δεν αποτυγχάνει τηγανίτες». Θα έπρεπε να γνωρίζω ότι δεν θα τελείωσε καλά. Αποδείχτηκαν πολύ επίπεδη, περισσότερο σαν κρέπες. Προφανώς υπήρχε πάρα πολύ αλεύρι και όχι αρκετή σκόνη ψησίματος. Έτσι, σήμερα ήρθε η ώρα για τις καλύτερες παγέτες της γιαγιάς ». Ήμουν αποφασισμένη να προσπαθήσω μέχρι να έχω τις τέλειες τηγανίτες. Η δεύτερη προσπάθειά μου ήταν μια τεράστια επιτυχία. Ανοιχτό, ελαφρύ και τόσο ωραίες τηγανίτες !!!
Επειδή το σιρόπι σφενδάμνου δεν είναι εύκολο να βρεθεί στην Ελλάδα, βάζουμε διαφορετικές γαρνιτούρες. Μέλι και κανέλα, σπιτική μαρμελάδα ροδάκινου και nutella με κάποια μπανάνα !!! Νόστιμο!!!
Εδώ είναι η συνταγή:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ψησίματος
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 αλάτι κουταλακιού
3/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Ανακατέψτε πρώτα τα ξηρά συστατικά και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα. Ζεσταίνετε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας. Όταν είναι χρυσαφένες, είναι έτοιμοι. Θα έχετε 4 μεγάλες ή 8 μικρές τηγανίτες σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Kali orexi!!!Enjoy!!!
Μην ξεχάσετε να πατήσετε like αν σας άρεσε και να ακολουθήσετε το site μας! Περιμένουμε τα σχόλιά σας όπως κάθε φορά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου