Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Κουτσομούρες στο τηγάνι

Κουτσομούρες στο τηγάνι


Κουτσομούρες τηγανητές ολόφρεσκιες χάρη στον ψαρά μου τον κύριο Ηλία. Γιατί κακά τα ψέματα αν κάποιος δεν είναι πολύ καλός γνώστης του θέματος ψάρι τότε χρειάζεται να γνωρίζει πολύ καλά τον ψαρά του.Εγώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια καλημερίζω μια φορά την εβδομάδα 
τον κύριο Ηλία και εκείνος όχι μόνο μου δίνει ωραία ψάρια αλλά και συνταγές!!!Είμαι και τυχερή γιατί μου τα καθαρίζει κιόλας…Πραγματικά τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος? Επί το έργον τώρα…
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κουτσομούρες
1 κούπα αλεύρι περίπου
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν τα ψάρια σας είναι καθαρισμένα προχωράτε γρήγορα αν όχι πάρτε μαχαιράκι και πάμε.Βγάζουμε τα εντόσθια,τα λέπια, πλένουμε καλά και τα αφήνουμε με λίγο αλάτι στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και αλευρώνουμε τα ψάρια μας.Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο τηγάνι για να μην πέσει η θερμοκρασία.Μην τα πειράζετε πολύ, ένα δύο γυρίσματα αρκούν.Τηγανίζουμε δύο-τρία λεπτά από κάθε πλευρά περίπου.Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια και είναι έτοιμα.Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι και μια ωραία σαλάτα.Προτιμήστε μια σαλάτα εποχής όπως λάχανο,μαρούλι ή  βραστά χόρτα .
TIP : Ακόμη και στο τηγάνισμα να προτιμάτε το ελαιόλαδο καθώς είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.Πρόσφατες έρευνες το έφεραν στην κορυφή με το βούτυρο να ακολουθεί.
Καλή σας όρεξη
https://twinmirrors.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βόλος: Πόσο κοστίζει το ελαιόλαδο σε 5 μεγάλα σούπερ μάρκετ

  Βόλος: Πόσο κοστίζει το ελαιόλαδο σε 5 μεγάλα σούπερ μάρκετ Το ελαιολαδο είναι από τα ακριβοτερα καταναλωτικά προϊόντα, αλλά και απολύτως...