Κανελόνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι
Τα Κανελόνια μπορούν να γεμιστούν με διάφορα σφραγίσματα, προτείνω ένα.
Αντί ricotta, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζυμαρικό τυρί cottage, αντί του σπανάκι - βασιλικό.
Από τον καθορισμένο αριθμό συστατικών, λαμβάνονται 6-8 μερίδες.
Αντί ricotta, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζυμαρικό τυρί cottage, αντί του σπανάκι - βασιλικό.
Από τον καθορισμένο αριθμό συστατικών, λαμβάνονται 6-8 μερίδες.
Συστατικά:
14-20 τεμ. κανελόνια
500 γρ ricotta
100 g σπανάκι
150 γρ ντομάτες
200 γρ τυρί
αλάτι
πιπέρι
μπεσαμέλ σάλτσα:
1 λίτρο γάλα
100 g αλεύρου
100 g βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ ricotta
100 g σπανάκι
150 γρ ντομάτες
200 γρ τυρί
αλάτι
πιπέρι
μπεσαμέλ σάλτσα:
1 λίτρο γάλα
100 g αλεύρου
100 g βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Μαγειρική:
1. Μαγειρική σάλτσα μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε αλεύρι. Μείγμα. Με συνεχή ανάδευση, προσθέστε γάλα.
Αλάτι πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα (με συνέπεια, θα πρέπει να μοιάζει με υγρή κρέμα).
1. Μαγειρική σάλτσα μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε αλεύρι. Μείγμα. Με συνεχή ανάδευση, προσθέστε γάλα.
Αλάτι πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα (με συνέπεια, θα πρέπει να μοιάζει με υγρή κρέμα).
2. Μαγειρέψτε το γέμισμα. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες (εάν έχει σχηματιστεί πολύς χυμός, αποστραγγίστε το). Κόψτε το σπανάκι. Ρίκοτα ζυμώνει. Προσθέτετε ντομάτες, σπανάκι. Αλάτι πιπέρι. Μείγμα.
3. Κανελόνια πρέπει να γεμίσει. Βάλτε σε ένα ταψί (χρησιμοποίησα μούχλα μεγέθους 20 × 25 cm). Ρίχνουμε μπεσαμέλ πάνω σε κανελόνια. Βάλτε το φούρνο. Ψήστε σε 180 μοίρες για 30-35 λεπτά.
4. Αδειάστε το τυρί σε ένα μεσαίο τρίφτη. Αφαιρέστε φόρμα από το φούρνο Τοποθετήστε το τυρί. Βάλτε το φούρνο. Ψήστε σε 180 μοίρες για 10-15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου