ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟΥΣ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ
ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Λίγο καλοκαίρι μέσα στο καταχείμωνο. Μια δροσερή συνταγή που θα σου θυμίσει καλοκαίρι, ήλιο, θάλασσα!
Η φρεσκάδα του μαϊντανού, δένει τέλεια με την σπιρτάδα του σκόρδου και τους τραγανούς ηλιόσπορους. Είναι εύκολη, είναι γρήγορη, είναι χαμηλή σε θερμίδες και… βασικά είναι μακαρονάδα, τι άλλο χρειάζεσαι;
Υλικά για μια μερίδα
- 250γρ μακαρόνια, κατά προτίμηση ολικής (θα βγουν περίπου 21/2 φλιτζάνια του τσαγιού)
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα ηλιόσπορους
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- τριμμένο τυρί, αν σου αρέσει ο συνδυασμός
- 3-4 ντοματίνια (για να νιώσεις τις γλυκές εκρήξεις στο στόμα σου)
Πώς θα την φτιάξεις
1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό
2. Παράλληλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τους ηλιόσπορους, στο μπλέντερ
3. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ό,τι μπαχαρικό χρειάζεται ακόμα, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα
4. Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε
5. Στην ίδια κατσαρόλα, καβουρδίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τους ηλιόσπορους και ύστερα ρίχνουμε τα μακαρόνια και την σάλτσα και ανακατεύουμε
6. Σερβίρονται είτε σκέτα είτε με κομματάκια φέτας και ντοματίνια
2. Παράλληλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τους ηλιόσπορους, στο μπλέντερ
3. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ό,τι μπαχαρικό χρειάζεται ακόμα, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα
4. Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε
5. Στην ίδια κατσαρόλα, καβουρδίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τους ηλιόσπορους και ύστερα ρίχνουμε τα μακαρόνια και την σάλτσα και ανακατεύουμε
6. Σερβίρονται είτε σκέτα είτε με κομματάκια φέτας και ντοματίνια
Σου εύχομαι να την απολαύσεις!
Στυλιανοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
https://gynaikaeimai.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου