συκωτι σοταρισμενο ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Καλημέρα σας. Σήμερα, θα κάνουμε ένα γρήγορο πιάτο κατάλληλο γι αυτή την εποχή, όπως συκώτι σοταρισμένο με λαχανικά.Αυτό το πιάτο έχει χαμηλό κόστος, είναι έτοιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάλληλο να συνοδεύει ένα καλό δείπνο ή μπορεί να συνοδεύεται από ένα καλό ριζότο. Και με αυτά πάμε με τη συνταγή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Χαμηλή δυσκολία
- συνολικός χρόνος προετοιμασίας 25-30 λεπτά
- Δόση για 4 άτομα
- Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 400 γρ. χοιρινό ή μοσχαρίσιο συκώτι
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 2-3 καρότα
- 3-4 πατάτες
- 50 ml ελαιολάδο
- 30 γρ. βουτύρο
- μισό ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι και μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
- ένα κλαδάκι δεντρολίβανου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αρχίζουμε να προετοιμάζουμε τα λαχανικά κόβοντας τα σε κύβους: Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα και τις κομμένες πατάτες με λάδι και βούτυρο, προσθέτουμε λίγα κουτάλια νερό, ρίχνουμε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειαζόμαστε, και υνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8- 9 λεπτά σε χαμηλή θερμότητα πάντα ανακατεύοντας.
Μετά από αυτό το διάστημα προσθέτουμε το συκώτι, κομμένο σε κύβους ή λωρίδες όπως θέλουμε, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, βρεχουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το κλαδάκι δεντρολίβανου και αφού μαλακώσουν οι πατάτες, κλείνουμε την εστία.. Συνολικά χρειάζονται περίπου 20 λεπτά.
Στο τέλος ελέγχουυμε το αλάτι, μια άκρη από το συκώτι και τελειώσαμε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε, Εμένα μου αρέσει το συκώτι να έχει λίγο αίμα πριν το μαγειρέψω για 4-5 λεπτά ,δηλαδή τόσο χρόνο , ώστε να πάρει το καφέ χρώμα.
Λοιπόν, έτοιμο να το φάμε Φτιάξαμε ενα νόστημο πιάτο με καλή εμφάνιση.
Και όπως πάντα για τυχόν απορίες ή ερωτήσεις που μπορείτε να γράψετε σε αυτό το blog.
Εδώ αφήνω τη φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος, Σας αφήνω με πολλόυς χαιρετισμούς μέχρι την επόμενη συνταγή.
Και όπως πάντα για τυχόν απορίες ή ερωτήσεις που μπορείτε να γράψετε σε αυτό το blog.
Εδώ αφήνω τη φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος, Σας αφήνω με πολλόυς χαιρετισμούς μέχρι την επόμενη συνταγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου