Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

3 ΝΟΣΤΗΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ

ΝΟΣΤΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΤΖΑΡΙ 3 ΝΟΣΤΗΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ

Πάντα τα απλά είναι νόστιμα και ωραία..Εδώ είναι 3 συνταγές από τη νόστιμη μαμαδίστικη Μεσογειακή κουζίνα... Γρήγορα και οικονομικά.

1. ΠΑΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ

 Αποτέλεσμα εικόνας για γιαούρτι σακούλας  


ΥΛΙΚΑ

Πατζάρια                   1 kg
Γιαούρτι στραγγιστό 500 gr
Μαγιονέζα                 500 gr
Σκόρδο                       5 σκελίδες
Λάδι                           2 κ.σ
Ξύδι                           1 κ.σ
Ανάλογο Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα πατζάρια (κεφάλια), τα ψιλοκόβετε ή τα λυώνετε. Ρίχνετε μαζί 300γρ γιαούρτι και 300γρ μαγιονέζα, 5 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες, 2 κ.σ λάδι, 1 κ.σ ξύδι και ανάλογο αλάτι.
Ανακατεύετε καλά όλα μαζί και τα βάζετε σε μια σουπιέρα.
Γαρνίρετε με το υπόλοιπο γιαούρτι και μαγιονέζα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. ΜΕΛΙΤZΑΝΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

  Η απόλαυση του ουρανίσκου....

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ WIKIPEDIA Αποτέλεσμα εικόνας για σκόρδο WIKIPEDIA

ΥΛΙΚΑ

Μελιτζάνες                    1 kg
Γιαούρτι στραγγιστό      200 gr           
Σκόρδο                            2 σκελίδες
Μαϊντανο                         λίγο
Λάδι για τηγάνι
Αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Όταν τηγανιστούν τις αλατοπιπερώνετε.
Χτυπάτε το γιαούρτι με 2 σκελίδες λιωμένο ή ψιλοκομμένο σκόρδο με λίγο αλάτι
Το ρίχνετε πάνω στις τηγανισμένες μελιτζάνες και από πάνω λίγο μαϊντανό.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.  ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για σαρδέλες WIKIPEDIA  Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΕΜΌΝΙ WIKIPEDIA

Δεν υπάρχει τσιπουράδικο που να μή σερβίρει τηγανητή σαρδέλα...Ένας από τους πιό νόστιμους μεζέδες.!!!

ΥΛΙΚΑ

Σαρδέλες μεγάλες          1 kg
Αλάτι
Γάλα για βόύτηγμα
Αλέύρι για το αλεύρωμα
Λάδι για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

Λεμόνι και λιγο μαϊντανό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε τίς σαρδέλες. Τις αφήνετε να στραγγίξουν και τις πασπαλίζετε με αλάτι.
Βουτάτε τις σαρδέλες στο γάλα, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε...
Τις σερβίρετε ζεστές με λεμόνι και μαϊντανό.

Διατροφικά στοιχεία σαρδέλας
Ποσότητα ανά 100 g
Θερμίδες (kcal)207Λιπίδιο11 gΧοληστερόλη142 mgΝάτριο505 mgΚάλιο397 mgΥδατάνθρακες0 gΦυτικές ίνες0 gΖάχαρη0 gΠρωτεΐνη25 gΒιταμίνη A108 IUΒιταμίνη C0 mgΑσβέστιο382 mgΣίδηρος2,9 mgΒιταμίνη D193 IUΒιταμίνη B60,2 mgΒιταμίνη B128,9 µgΜαγνήσιο39 mg

Καλή όρεξη και πάντα να αγαπάτε τη Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα.

Απο το ΑΓΚΑΘΙ

1 σχόλιο:

Είναι στιγμές που η άβυσσος με καταπίνει…

Είναι στιγμές που η άβυσσος με καταπίνει… – Άνδρεα Αρβανιτίδου  GynaikaEimai 4 Νοεμβρίου 2024 Στιγμές είτε συχνές είτε διαρκούν λίγο, υπάρχο...