Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Συνταγή κοτόπουλου Valdostana

Συνταγή κοτόπουλου Valdostana

Κοτόπουλο alla Valdostana
Αυτό το πιάτο από την περιοχή Val d'Aosta της βόρειας Ιταλίας συνδυάζει τρία τοπικά συστατικά: λευκό κρασί, προσούτο και τυρί fontina. Τότε θα φανταστείτε ότι το κοτόπουλο Valdostana είναι μια απόλαυση.

Για να προετοιμάσουμε ένα κοτόπουλο Valdostana χρειαζόμαστε:

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • 1/2 αλεύρι αλεύρι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο (1/2 ραβδί)
  • 1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί (Αγαπάτε ένα; Εδώ είναι μια σύσταση κρασιού )
  • 50 γραμμάρια λεπτών φετών του προσώπου
  • 85 γραμμάρια τυριού τύπου ψιλοκομμένης φέτας
Κοτόπουλο alla Valdostana
Κοτόπουλο Valdostana
  1. Τοποθετήστε 1 στήθος κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικού περιτυλίγματος ή χαρτιού περγαμηνής και χρησιμοποιήστε κόπανο κρέατος ή βαρύ τηγάνι και πιέστε προσεκτικά  για να ισοπεδώσετε το κρέας έτσι ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος πάχους περίπου 1 cm και επαναλάβετε το ίδιο με κάθε στήθος. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από το τμήμα κρέατος του σούπερ μάρκετ, ή το κρεοπωλείο το κοτόπουλο να τα προετοιμάσει με αυτό τον τρόπο.
  2. Τοποθετήστε το αλεύρι σε μια πιατέλα ρίξτε γενναιόδωρα αλάτι και πιπέρι και ανακατώστε το για να το συνδυάσετε. Καλύψτε κάθε μέρος του στήθους με το μείγμα αλευριού  αποφεύγοντας την υπερβολή
  3. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Όταν σχηματίζεται αφρός , προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά. Αφαιρέστε τα σε ένα πιάτο και κρατήστε τα.
  4. Προσθέστε το κρασί και ξύστε το κάτω μέρος του τηγανιού με ένα ξύλινο κουτάλι για να ενσωματώσετε τα χρυσά κομμάτια στη σάλτσα.
  5. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και χαμηλώστε τη θερμότητα. Διαχωρίστε το προσούτο ανάμεσα στα στήθη κοτόπουλου και στη συνέχεια διαιρέστε το τυρί. Μαγειρέψτε, με ένα κουτάλι πάρτε τη σάλτσα και ρίξτε τη πάνω από το κοτόπουλο για να λιώσει το τυρί, μέχρις ότου η σάλτσα να δέσει ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά. (Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό, εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή.)Ρίξτε πιπέρι και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 24 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2025

  Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις  24 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2025 ATHINAIS ASTROLOGY , STAR SIGNS GynaikaEimai 24 Φεβρουαρίου 2025 ΚΡΙ...