Ρύζι με πιπεριά και μελιτζάνα! | Rice with eggplants | Greek daily recipes
ΥΛΙΚΑ
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
1 κούπα λευκό κρασί
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 μελιτζάνα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη , θυμάρι
1 κούπα νερό
150 gr ρύζι καρολίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μια στρώση ελαιόλαδο και ανοίγουμε την εστία.
Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και μόλις μαραθεί ρίχνουμε τη πιπεριά κομμένη σε στικάκια, τις απλώνουμε και ρίχνουμε τη κούπα με το λευκό κρασί
Βάζουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τη μελιτζάνα κομμένη σε μεγάλους κύβους.
Βάζουμε το ανάλογο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι και μια κούπα με νερό. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το ρύζι καρολίνα, συμπληρώνουμε με νερό και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να μη κολλήσει. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από μισό λεμόνι και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε....
Βγήκαν 2 υπέροχα και πεντανόστιμα πιάτα.!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου