Πικάντικη κολοκυθόσουπα με παρμεζάνα της διαιτολόγου Γεωργίας Στυλιανοπούλου
Όταν θέλεις να φας μια ζεστή σούπα που γίνεται εύκολα και γρήγορα, αυτή η κολοκυθόσουπα σου δίνει την λύση! Αν σου αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, με λίγο τσίλι θα απογειώσεις την συνταγή.
Τι θα χρειαστείς για να την απολαύσεις:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μισή κολοκύθα ή 4 φλιτζάνια κομμένη σε κύβους
1/2 κουταλιά της σούπας κάρυ ή κουρκουμά, αλατοπίπερο
1/2 κύβο λαχανικών
60 γρ παρμεζάνα
¼ κ.γ. σκόνη τσίλι (ή καυτερή πάπρικα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μισή κολοκύθα ή 4 φλιτζάνια κομμένη σε κύβους
1/2 κουταλιά της σούπας κάρυ ή κουρκουμά, αλατοπίπερο
1/2 κύβο λαχανικών
60 γρ παρμεζάνα
¼ κ.γ. σκόνη τσίλι (ή καυτερή πάπρικα)
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Πως θα την φτιάξεις:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2’
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας και όλα τα μπαχαρικά (αλατοπίπερο, κάρυ, τσίλι) και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών με λίγο βραστό νερό μέχρι να καλύψει τα κομμάτια της κολοκύθας
4. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 15 λεπτά περίπου μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει και να λιώνει με ένα πιρούνι.
5. Μεταφέρουμε την σούπα σε ένα μπλέντερ
6. Την σερβίρουμε ζεστή με τα κομματάκια της παρμεζάνας που λιώνουν μέσα στην σούπα
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2’
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας και όλα τα μπαχαρικά (αλατοπίπερο, κάρυ, τσίλι) και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών με λίγο βραστό νερό μέχρι να καλύψει τα κομμάτια της κολοκύθας
4. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 15 λεπτά περίπου μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει και να λιώνει με ένα πιρούνι.
5. Μεταφέρουμε την σούπα σε ένα μπλέντερ
6. Την σερβίρουμε ζεστή με τα κομματάκια της παρμεζάνας που λιώνουν μέσα στην σούπα
Καλή απόλαυση!
Στυλιανοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
www.geonutrition.gr
https://gynaikaeimai.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου