Υλικά
4 αυγά- 300 γρ ζάχαρη 200 γρ ηλιέλαιο 200 γρ γιαούρτι Ξύσμα από 3 μανταρίνια 200 γρ χυμό μανταρίνι 20 γρ μπέικεν πάουντερ 2 βανιλίνες 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
Ξεκινάμε να κάνουμε το κεικ και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγάα(σε θερμοκρασία δωματίου)ρίχνουμε την ζάχαρη,το ηλιέλαιο,το χυμό μανταρίνι,το γιαούρτι και ανακατεύουμε.Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις βανιλίνες,το ξύσμα μανταρίνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και το μπέικεν μέσα στο αλεύρι.Τα κοσκινιζουμε όλα μαζί μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει καλά το μείγμα.
Σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα 40χ27 πίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 c
Το κεικ μας είναι έτοιμο πλούσιο σε γεύση και αρώματα που θα σας ενθουσιάσει!!!Καλή σας επιτυχία
https://www.youtube.com/channel/UCdlE5xd8HTFrgcbodSNCCqQ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου