Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

20 τροφές που προκαλούν αργό θάνατο Μέρος 3 από 4

20 τροφές που προκαλούν αργό θάνατο

Μέρος 3 από 4





Το γρήγορο ή έτοιμο φαγητό έχει ενοχοποιηθεί ως σημαντικός παράγοντας πρόκλησης καρκίνου. Αν και είναι δύσκολο να αντισταθούμε στην υπέροχη γεύση του, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να δράσει βλαπτικά στην υγεία μας μακροπρόθεσμα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Διάφορα άλλα είδη φαγητών έχουν ενοχοποιηθεί επίσης για την πρόκληση καρκίνου, δρώντας με τον ίδιο τρόπο όπως το έτοιμο φαγητό. Πολλά από αυτά τα είδη καταναλώνονται σε καθημερινή βάση ,αγνοώντας τους κινδύνους που εγκυμονούν. 
Παρακάτω, παρατίθεται μια λίστα φαγητών που αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής μας και μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου. Παράλληλα, προτείνονται και οι εναλλακτικές λύσεις για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. 

11. Πατατάκια

Πηγή: 1md.org/
Τα πατατάκια μπορύν να επιδράσουν βλαπτικά στην υγεία με πολλούς τρόπους.Αρχικά,χρησιμοποιούνται ακατάλληλα λίπη,τα λεγόμενα τρανς-λιπαρά για την παρασκευή τους, τα οποία απορροφώνται.Στη συνέχεια, προστίθεται αλάτι.Το αλάτι αυξάνει την πιθανότητα καρκινογένεσης αλλά και την πιθανότητα καρδιακών νόσων.Πολλά πατατάκια περιέχουν επίσης τεχνητές χρωστικές ουσίες αλλά και συντηρητικά. 
Εναλλακτικές προτάσειςΠροτιμήστε σνακ που είναι ωφέλιμα για την υγεία όπως σπιτικά ποπ-κορν και κουλουράκια ή αποξηραμένες μπανάνες και φρούτα. 

12. Γενετικά τροποποιημένα προϊόντα

Πηγή: thebreastcancercharities.org/
Υπάρχει μεγάλη διχογνωμία σχετικά με το εάν και πόσο βλαβερά είναι τα προϊόντα που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.Στα θετικά συγκαταλέγονται ότι τα GMO προϊόντα μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν σε φτωχότερα εδάφη με λιγότερες απαιτήσεις καθώς και ότι έχουν τροποποιηθεί ώστε να είναι πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα μη GMO.Όμως, ελάχιστες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί πριν τα προϊόντα αυτά φτάσουν στο τραπέζι μας με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις.
Εναλλακτικές προτάσεις-Δώστε προσοχή στην ένδειξη GMO που αναγράφεται στις ετικέτες ορισμένων προϊόντων.

13. Μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ


Πηγή: rd.com/
Μελέτες έχουν αποδείξει τη σύνδεση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στο αλκοόλ και τον καρκίνο σε διάφορα μέρη του σώματος όπως τον οισοφάγο , τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες και τον καρκίνου του εντέρου.Ταυτόχρονα, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες μια μέσης κατανάλωσης αλκοόλ.Γενικά,κυριαρχεί η άποψη πως το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό. 
Εναλλακτικές προτάσειςΕάν νιώθετε πως έχετε εξάρτηση από το αλκοόλ,προσπαθήστε να μειώσετε προοδευτικά την κατανάλωση στο ελάχιστο δυνατό .Μην υπερβαίνετε τα 3 ποτήρια την ημέρα εάν είστε γυναίκα και τα 4 ποτήρια εάν είστε άντρας.Εάν σκέφτεστε να αποβάλλετε τελείως το αλκοόλ από την ζωή σας ενώ μέχρι σήμερα καταναλώνατε μεγάλες ποσότητες,χρειάζεται προσοχή καθώς μπορείτε να παρατηρήσετε συμπτώματα στέρησης. 

14.Επεξεργασμένα σάκχαρα

Πηγή: 1md.org/
Στα επεξεργασμένα σάκχαρα ανήκει το σιρόπι καλαμποκιού που περιέχει μεγάλη ποσότητα φρουκτόζης αλλά και άλλες ουσίες όπως η μαύρη ζάχαρη στην οποία γίνεται προσθήκη βιομηχανικής μελάσας, αναιρώντας την ιδιότητα της να αποτελεί μια πιο φυσική επιλογή.Τα επεξεργασμένα σάκχαρα προκαλούν υπερέκκριση ινσουλίνης και διαταραχές .Επίσης αποτελούν τροφή για τα καρκινικά κύτταρα. 
Εναλλακτικές προτάσειςΔιαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων .Η αναλογία ζάχαρης μπορεί να σας εκπλήξει ακόμα και σε τρόφιμα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται υγιεινά.Προσπαθήστε να ικανοποιήσετε της επιθυμία για γλυκό με ένα φρούτο. 

15. Τρανς Λιπαρά

Πηγή: www.rd.com/
Με την διαδικασία της υδρογόνωσης τα υγρά λίπη μετατρέπονται σε στερεά,δημιουργώντας αυτά που αποκαλούμε τρανς λιπαρά, αυξάνοντας τον χρόνο συντήρησης τους.Τα τρανς λιπαρά ευθύνονται επίσης για καρκινογένεση.Για το λόγο αυτό το 2015 εκδόθηκε οδηγία σύμφωνα με την οποία τα έλαια αυτά θα έπρεπε να απομακρυνθούν τελείως από τα τρόφιμα σε βάθος τριετίας. 
Εναλλακτικές προτάσειςΕίναι προτιμότερο να επιλέξετε τρόφιμα με χαμηλό ποσοστό λίπους.Μια καλή επιλογή λιπαρού τροφίμου αποτελεί το βούτυρο, που περιέχει κορεσμένα λίπη.Ακόμα κι αυτό όμως χρειάζεται προσοχή και μέτρο στην κατανάλωση. 
https://myhealthreads.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δήμoς Νοτίου Πηλίου: Αναγκαία η διατήρηση δρομολογίων του “Μουτζούρη”

Δήμoς Νοτίου Πηλίου: Αναγκαία η διατήρηση δρομολογίων του “Μουτζούρη” Τη διατήρηση των δρομολογίων του Τρένου Πηλίου ζητά ο αντιδήμαρχος Του...