Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Σχολιασμός της ταινίας: Νεύρο (NERVE)


Σχολιασμός της ταινίας: Νεύρο





Φωτογραφία ευγένεια του https://m.imdb.com/title/tt3531824/

Περίληψη

Σε έναν κόσμο που ήταν εντελώς βυθισμένος στα κοινωνικά μέσα, τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές ήταν μέρος της ανάπτυξης του online παιχνιδιού app, Nerve. Όταν οι χρήστες συνδεθούν στο διαδίκτυο, θα μπορούν να επιλέξουν είτε να είναι Παίκτης ή Παρατηρητής.
Οι θεατές πήραν μέρος για να επιλέξουν ποιο παίκτη θα παρακολουθήσουν και θα υποστηρίξουν. Οι παίκτες έλαβαν προκλήσεις ή τολμούσαν καθώς επηρεάστηκαν από τους παρατηρητές. Όταν ο Παίκτης κέρδιζε, τα χρήματα τους δίνονταν ηλεκτρονικά.
Η Vee, ήταν ένα ήσυχο και ντροπαλό κορίτσι γυμνασίου, που αισθάνθηκε ότι είχε μείνει πίσω από το σούπερ συναρπαστικό άσπονδο φίλο της της το  Σίδνεϊ. Ο Σίδνεϊ ήταν ένα είδος σούπερ σταρ της Nerve, που θα έκανε σχεδόν οτιδήποτε για να είναι πάντα ο κορυφαίος παίκτης. Μια μέρα, η Vee αποφάσισε ότι ήταν έτοιμη να πάρει την βουτιά στον κόσμο της Nerve.. Δεν είχε ιδέα ότι θα περνούσε για να επιβιώσει ... ..

Θέματα

1) κυβερνο-εκφοβισμός : Οι παρατηρητές κρύφτηκαν πίσω από μια μάσκα στο διαδίκτυο και στην πραγματική ζωή ακολουθώντας τους παίκτες γύρω. Έκαναν εξαναγκασμό στους παίκτες να παίρνουν επικίνδυνους ή εγκληματικούς κινδύνους μέσω υποσχέσεων χρηματικών ανταμοιβών. Κάθε κίνδυνος ήταν πιο δύσκολος και επικίνδυνος από τον τελευταίο.
Πόσες φορές έχουμε δει ανθρώπους σε απευθείας σύνδεση να ενεργούν σκληρά και να σημαίνει μόνο και μόνο επειδή αισθάνονται ασφαλείς, κρύβονται πίσω από ένα όνομα οθόνης; Ένιωσαν ότι θα μπορούσαν να συμμαχήσουν με άλλους και να στείλουν οποιοδήποτε μήνυμα θέλουν ...; Ακόμα κι αν μερικές φορές αυτοί οι κυβερνο-θύτες είχαν συλληφθεί, αυτή η ταινία υπογραμμίζει πώς η νοοτροπία του αγέλης δούλευε με τρομακτικό τρόπο ... ..
2) η ζωή αξίζει τους κινδύνους : Αυτό το μήνυμα εμφανίστηκε τέλεια από την αρχή στη Vee που υπέγραψε ως Παίκτης στο ενδιαφέρον τέλος του έργου. Ζήσε και μάθε….

Ναι ή Όχι

Καθώς αυτή η ταινία ήταν εμπνευσμένη από ένα μυθιστόρημα, (Νεύρο από τον Jeanne Ryan), υπήρχαν πολλά κενά και αβεβαιότητες. Για παράδειγμα, πώς το νομικό σύστημα δεν μπορούσε να σταματήσει αυτό ή από πού το παιχνίδι πήρε όλα αυτά τα χρήματα ???
Αποτέλεσμα εικόνας για Emma RobertsΚάνοντας όλα αυτά στην άκρη, απολάμβανα απόλυτα τις παραστάσεις του Emma Roberts και του Dave Franco.Αποτέλεσμα εικόνας για Dave Franco


 Θα το συνιστούσα σε όποιον ήθελε να ξεκινήσει μια συζήτηση με έναν νεαρό για τους κινδύνους των κοινωνικών μέσων.
https://chocoviv.home.blog/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου)

  Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου) Από το ιστολόγιο του Ν, Σαραντάκου  " Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία " ...