Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ο Ερντογάν ξεκίνησε την εθνοκάθαρση εναντίον των Κούρδων της Συρίας

Ο Ερντογάν ξεκίνησε την εθνοκάθαρση εναντίον των Κούρδων της Συρίας

Posted on 9 Ὀκτωβρίου 2019
0

 

 

ARTI news /

Η εισβολή της Τουρκίας στις κουρδικές περιοχές της Βόρειας Συρίας, έχει ξεκινήσει.

Η έναρξη της επίθεση, η οποία ονομάστηκε «Πηγή Ειρήνης» ανακοινώθηκε επίσημα από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν μέσω twitter.

«Στόχος μας είναι να καταστρέψουμε τον τρομοκρατικό διάδρομο που προσπαθεί να διαμορφωθεί στα νότια σύνορα και θα φέρει την ειρήνη και την ειρήνη στην περιοχή, θα εξαλείψουμε την απειλή της τρομοκρατίας» δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, γνωστοποίησαν ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την περιοχή τους στο βορειοανατολικό τμήμα, προκαλώντας «τεράστιο πανικό μεταξύ των πολιτών».

Κρατικά ΜΜΕ της Συρίας και ένας αξιωματούχος των Κούρδων έκαναν γνωστό ότι τα αεροπορικά πλήγματα στοχοθέτησαν την πόλη Ρας αλ Άιν, στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λυών 2 και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, Φαμπρίς Μπαλάνς, είναι πεπεισμένος ότι ο στόχος της Άγκυρας είναι να δρομολογήσει μια εθνοκάθαρση και να δημιουργήσει μία νέα αμιγή αραβική ζώνη στα κουρδικά εδάφη. «Ο Ερντογάν θέλει να απωθήσει τον κουρδικό πληθυσμό και να κατασκευάσει νέες πόλεις με Άραβες πρόσφυγες. Με τον τρόπο αυτό θα εξαλειφθεί η κουρδική ταυτότητα» υποστηρίζει.  

http://artinews.gr

https://anhsyxia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΛΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με απόπειρα εξαπάτησης πολιτών, μέσω απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing)

  ΕΛΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με απόπειρα εξαπάτησης πολιτών, μέσω   απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing) Γνωρίζεται ότι τις τελευτ...