Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Σχέσεις με διαφορά ηλικίας

Σχέσεις με διαφορά ηλικίας



Δημοσιεύτηκε από τον/την gynaikaeimai στις 
Όταν κάποιος έχει σχέση με μία μικρότερη, προφανώς εκείνη είναι μαζί του για τα λεφτά του κι εκείνος φυσικά, «αγοράζει» τα νιάτα της! Όταν κάποια έχει σχέση με έναν μικρότερο, τότε σίγουρα είναι μαζί του για το σεξ κι εκείνος ή για τα λεφτά της ή για να κερδίσει εμπειρίες (πάνω στο σεξ εννοείται). Απ’ την άλλη, οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας πέραν του ότι είναι «σχέσεις σκοπού» είναι καταδικασμένες στο χρόνο. Πόσο να αντέξει μια σχέση, η οποία είναι ξεκάθαρα δοσοληψία! Έτσι δεν είναι;
Η αλήθεια είναι, πως η ιστορία έχει να μας θυμίζει κάποια ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας, που κέρδισαν τη μάχη με τα στερεότυπα κι έμειναν μαζί μέχρι το τέλος του ενός ή του άλλου, αλλά… εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα μάλλον… Μια σχέση δούναι και λαβείν, απλώς δεν μπορεί να επιβιώσει! Πώς να επιβιώσει άλλωστε μια σχέση, στην οποία δεν υπάρχουν συναισθήματα; Γιατί αποκλείεται να υπάρχουν! Πώς το ξέρεις; Πώς το ξέρουν όλοι; Απλά το ξέρουν!
Ας σου χαλάσω λίγο το όνειρο! Δεν ερωτευόμαστε όλοι για τους ίδιους λόγους. Διαφορετικά πράγματα τραβάνε τον καθένα από εμάς, σε έναν άλλον άνθρωπο. Μπορεί να θαυμάσεις το χιούμορ του, τη στάση ζωής του, την εσωτερική του δύναμη, την ανάλαφρη ματιά του προς τη ζωή, την ενέργειά του και χίλια δύο άλλα πράγματα. Πράγματα που μπορεί να υπάρχουν σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αν έχω σχέση με κάποιον μεγαλύτερο, πρέπει να είμαι μαζί του για τα λεφτά του κι όχι για τη γοητεία ή τη σοφία που προέρχεται απ’ την εμπειρία του. Δεν καταλαβαίνω γιατί αν έχω σχέση με κάποιον μικρότερο, πρέπει να είμαι μαζί του για το συχνό κρεβάτι κι όχι για τον δυναμισμό που έχει ή την θετική ενέργεια που μου δίνει. Δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει σε μια σχέση που υπάρχει μια διαφορά ηλικίας, να υπάρχει πάντα ένα «επειδή» ως αιτιολογία. Επειδή έτσι θέλω! Επειδή έτσι θέλει! Επειδή έτσι γουστάρουμε!
Το ποιον θα έχεις στο πλάι σου, το ποιον θα έχεις στη ζωή και το κρεβάτι σου, είναι καθαρά προσωπική επιλογή κι αν την στηρίξεις και σβήσεις από μέσα σου πρώτα, τα στερεότυπα με τα οποία μεγάλωσες, θα είναι πιο εύκολο να αγνοήσεις τους κακόβουλους ψιθύρους που θα σας ακολουθούν. Απλά αγνόησέ τους και ζήσε τη ζωή σου. Τη ζωή που εσύ διάλεξες και σε κάνει να χαμογελάς!
Της Κικής Γιοβανοπούλου
https://gynaikaeimai.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...