Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΡΟΔΙ, ΚΑΜΕΜΒΕΡΤ( ΜΑΛΑΚΟ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΤΥΡΙ) ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΡΟΔΙ, ΚΑΜΕΜΒΕΡΤ( ΜΑΛΑΚΟ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΤΥΡΙ) ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2019 από τον elganspo

Καλημέρα σε όλους.
 Σήμερα θα προτείνω ένα πιάτο που έκανα τον περασμένο μήνα για την επέτειο του γάμου μου, εννοώ ένα καλό "Ριζότο με ρόδι, καμεβέρτ και κοτόπουλο" με σχήμα καρδιάς. 
Το πιάτο, είναι προσαρμοσμένο για εορτασμούς ή διακοπές, επίσης κατάλληλο μόνο για αυτή την εποχή. 
Έχει χαμηλό κόστος, αρκετά γρήγορο χρόνο προετοιμασίας και πολύ καλή γεύση, όπου η γλυκιά γεύση του ροδιού να έρχεται σε αντίθεση με το αλατισμένο τυρί. 
Η διαδικασία είναι η τυπική σε όλα τα ριζότο μόνο που αρχικά το σβύνουμε με χυμό ροδιού και όχι με κρασί. Αυτό και πάμε με τη συνταγή.

Πληροφορίες:

Χαμηλή δυσκολία
Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 35-40 λεπτά
Δόση για 4 άτομα
Χαμηλό κόστος

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

450 γρ. του ρυζιού
μισό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 ρόδι (4 για να κάνετε καθαρό και καλό χυμό, και 1 για να διακοσμήσετε)
1 στήθος κοτόπουλου σε κύβους
100 γρ. από κρέμα γάλακτος
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ένα μικρό κλωναράκι από δεντρολίβανο
50 γρ. Βούτυρο 
Το ελαιόλαδο και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που χρειάζεται
Ανάλογο καλό αλάτι και μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
1 -1,5 λίτρων ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου (που παρασκευάστηκε προηγουμένως)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Αρχίζουμε να καθαρίζουμε το ρόδι, βγάζουμε και συνθλίβουμε όλα στο μπλέντερ, τα σουρώνουμε, αφήνοντας τον χυμό καθαρό.

Τώρα συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το κομμένο στήθος κοτόπουλου σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, βάζουμε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι, προσθέτουμε το κλωναράκι του δενδρολίβανου,.Τα καλύπτουμε και αφήνουμε να μαγειρέψουμε για 5-6 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. 
Αφήστε το νερό να εξαντληθεί και να πάρει ένα σκοτεινό χρώμα, απενεργοποιήστε τη θερμότητα και αφήστε τα  στην άκρη.

Λοιπόν, κάνοντας αυτό συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερό, μόλις γίνει, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας έντονα για να μη κολλήσει και σβύνουμε με το χυμό ροδιού. Το προσθέτουμε αργά και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό, κάθε φορά που καταναλώνεται ,πάντα μαγειρεύοντας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 16-17 λεπτά. 
Μία σημείωση: όταν βρισκόμαστε στη μέση του μαγειρέματος του ριζότου, προσθέτουμε το κοτόπουλο χωρίς δεντρολίβανο, αφήνοντάς το στη γεύση του, ευθυγραμμίζοντας πάντα το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

Μετά από 16-17 λεπτά μαγειρέματος, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε λίγο βούτυρο, παρμεζάνα και καμπαβέτ, ανακατεύοντας πάντα,  μέχρι το ριζότο να βγαίνει κρεμώδες και στη συνέχεια σβήνετε το μάτι 
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελέγχουμε τη γεύση.

Μπράβο! Τώρα πρόκειται να διακοσμήσουμε το πιάτο: 
Στο κέντρο του πιάτου βάζουμε τα 2 μας καλούπια σε σχήμα καρδιάς, Τα γεμίζουμε με το ριζότο τελείως συμπιέζοντας καλά επειδή είναι συμπαγές, γύρω και από πάνω βάζουμε μερικά σπόρια ροδιού και αν έχουμε στο κέντρο του ριζότου βάζουμε φυλλαράκια μαϊντανό.

Ετοιμαστείτε να φάτε, και να δείτε τι ένα όμορφο και νόστιμο πιάτο έχει βγει.
ΚΑΛΗ  ΟΡΕΞΗ, και όπως πάντα για οποιαδήποτε αμφιβολία ή ερώτηση που μπορείτε να γράψετε στο ίδιο blog.
Εδώ αφήνω τις φωτογραφίες του τελικού αποτελέσματος, με χαιρετισμούς σε όλους μέχρι την επόμενη συνταγή.

20191009_132339.jpg



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου)

  Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου) Από το ιστολόγιο του Ν, Σαραντάκου  " Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία " ...