Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

1 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων

1 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων


Δημοσιεύτηκε από τον/την gynaikaeimai στις 
Κατάλαβες το πότε έγινες… 30, 40 ή 50+; Ούτε εγώ! Το «τα χρόνια περνούν γρήγορα», είναι μια φράση που μας έλεγαν πάντα οι μεγαλύτεροι και στα νεανικά μας… αυτιά, ακουγόταν τόσο κλισέ! Τόσο μακρινό! Έχεις όμως συνειδητοποιήσει, πως όταν τα δεκαοκτάχρονα σήμερα μιλούν για ηλικιωμένους, εννοούν… εμάς;;;
«Εκεί που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θα έρθεις!» ακούμε να λένε συχνά οι μεγαλύτεροι. Μια κουβέντα που πιθανότατα έχουμε αρχίσει να λέμε κι εμείς στα δικά μας παιδιά. (Χριστέ μου! Γίνομαι η μάνα μου!)Πέραν όμως του χιουμοριστικού του πράγματος, το θέμα είναι πως πολύ πιο σύντομα απ’ όσο ίσως μπορούμε να φανταστούμε, θα ανήκουμε κι εμείς στη λεγόμενη «Τρίτη Ηλικία».
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αρχίσουμε την καταμέτρηση ενσήμων για τη σύνταξη! Και να θέλαμε δηλαδή, με τα κυβερνητικά μέτρα… Ας μην φεύγουμε όμως απ’ το θέμα! Το οποίο είναι άλλο! Ότι σήμερα, στις 1 του Οκτώβρη, είναι η παγκόσμια μέρα ηλικιωμένων!
Η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων θεσπίστηκε το 1990 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προς απόδοση φόρου τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και για να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτή τη μέρα λοιπόν, ας δώσουμε όλοι λίγη παραπάνω αγάπη, λίγη παραπάνω σημασία, λίγο παραπάνω σεβασμό σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Όλα αυτά τα δικαιούνται κάθε μέρα, σήμερα όμως ας υπερβάλλουμε λίγο! Ένα μικρό δώρο για εκείνους… Ας δώσουμε όλα αυτά, που θέλουμε να λάβουμε κι εμείς όταν βρεθούμε στη δική τους θέση.
1 Οκτώβρη – Παγκόσμια μέρα ηλικιωμένων. Μια μέρα αφιερωμένη στους γονείς μας, αλλά και στους μελλοντικούς εαυτούς μας.

PS. Σήμερα, ας μην ξεχάσουμε να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και στους φίλους μας, που το παίζουν… τζόβενα 😛

Της Κικής Γιοβανοπούλου
https://gynaikaeimai.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράξενες και ενδιαφέρουσες αλήθειες για τον καφέ

  Παράξενες και ενδιαφέρουσες αλήθειες για τον καφέ Διεθνής μέρα του καφέ σήμερα Διεθνής μέρα του καφέ σήμερα και είναι γεγονός ότι αυτός απ...