Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

SPAGHETTI ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΥΤΕΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ


SPAGHETTI ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΥΤΕΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ

20180314_150820


Καλημέρα, σήμερα θα κάνουμε ένα κλασικό ζυμαρικό Ιταλικής κουζίνας όπως ένα "Σπαγγέτι με σάλτσα σκόρδου, καυτερό πιπέρι και λάδι. Πιάτο προσαρμοσμένο σε οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας με χαμηλό κόστος και πολύ γρήγορο χρόνο προετοιμασίας.
Και ξεκινάμε με  τη σάλτσα που είναι πολύ απλή:
- Σοτάρετε με ελαιόλαδο, μερικά σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες και 1 ή 2 πιπεριές τσίλι, επίσης ψιλοκομμένες (η ποσότητα των τσίλι εξαρτάται από το ανι μας αρέσει περισσότερο ή λιγότερο πικάντικη), μόλις αρχίσουν να βράζουν βρέχουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι, και όταν το κρασί εξατμίζεται (δεν το αφήνουμε να εξατμιστεί  όλο το κρασί)  το βγάζουμε τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα σπαγγέτι al dente, τα στραγγίζουμε  και ενώ τα σοτάρουμε με τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε λίγο μαϊντανό, μια κουταλιά  νερό μαγειρικής και λίγο παρμεζάνα που μας αρέσει · όταν η σάλτσα δέσει,  τη γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό .
Ετοιμάσατε λοιπόν το σπαγγέτι στα γρήγορα και είστε έτοιμοι για να φάτε. ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ και όπως πάντα για τυχόν ερωτήσεις ή απορίες εδώ είμαι.
 Θα τα ξαναπούμε με την επόμενη συνταγή.
 Χαιρετισμούς σε όλους.

https://cocinaitaly.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλά τά ὅπλα, ἀλλά χρειάζονται καί οἱ ἄνθρωποι

Καλά τά ὅπλα, ἀλλά χρειάζονται καί οἱ ἄνθρωποι 30 Σεπτεμβρίου, 2024 prodromikos Δημήτρης Καπράνος «Μηδέν ἐγγραφές μαθητῶν σέ 24 δημοτικά σχο...