Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΠΑΓΕΤΤΙ ΜΕ ΓΑΜΠΑΡΗ ( ΓΑΡΙΔΑ )



ΣΠΑΓΕΤΤΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


ΣΠΑΓΕΤΤΙ ΜΕ γαμπαρι ( γαριδα ) 


Καλημέρα σε όλους, επιστρέφουμε με τη συνταγή ζυμαρικών σαν ένα καλό σπαγγέτι με σάλτσα γαρίδας, απλό και γρήγορο πιάτο, με μέτριο ως μικρό κόστος που δεν έχει πολλές θερμίδες. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ή για μια ιδιαίτερη περίσταση, μπορεί να γίνει με ντομάτα ή  άσπρο.
Θα προσθέσουμε λίγο ρόκα που βάζουμε στο τέλος όταν βγάζουμε τα ζυμαρικά. Μαζίμε τις τις γαρίδες μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα θαλασσινά, όπως μύδια ή καλαμάρια, Επιλέγουμε ό, τι μας αρέσει περισσότερο ή το αφήνουμε μόνο του με τις γαρίδες. 
Και πηγαίνουμε με τη συνταγή.
Πληροφορίες:
  1. Χαμηλή δυσκολία
  2. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
  3. Δόση για 4 άτομα
  4. Μεσαίο ως χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. 450 γρ. σπαγγέτι
  2. 500 γρ. γαρίδες
  3. 200 γρ. ντομάτα κεράσι
  4. λίγο ρόκα
  5. 3 σκελίδες σκόρδο στουμπηγμένο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. ελαφρά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  7. 40 ml ελαιόλαδου συν 30 ml. εξαιρετικού παρθένου ελαίου
  8. λίγο τσίλι
  9. αλάτι και μαύρο πιπέρι που χρειαζόμαστε
  10. μισό ποτήρι λευκό κρασί
  11. μια βολή κονιάκ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Ξεκινάμε με τον καθαρισμό των γαρίδων, αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος είναι το τελευταίο, το πετάμε, ενώ το κεφάλι παραμένει στην άκρη, κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας τη καφέ κλωστή και τελικά τις ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσουμε  κάθε ακαθαρσία.
Τώρα μαγειρεύουμε τις σκελίδες σκόρδο με το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερό για να διευκολύνουμε το μαγείρεμα. Μόλις προσθέσουμε το πιπέρι που μπορούμε να τρίψουμε με το χέρι, προσθέτουμε τις γαρίδες με το κεφάλι, ρίχνουμε το ψιλό αλάτι και το μαύρο πιπέρι, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-9 λεπτά, πιέζοντας το σκόρδο με ένα κουτάλι για να βγει ο χυμός του.
Τώρα βγάζουμε το σκόρδο,  βάζουμε  το λευκό κρασί με το κονιάκ και τν αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το μαϊντανό και τις ντομάτες κεράσι κομμένες στη μέση, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν οι ντομάτες, τελικά ρυθμίζουμε το αλάτι.
Ενώ περιμένουμε να δέσει η σάλτσα, μπορούμε να μαγειρέψουμε τα μακαρόνια σε αλμυρό νερό για 7-8 λεπτά, (πάντα καλύτερα να αφήσουμε λίγο νερό στο πλάι) τα βγάζουμε al dente και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Σοτάρουμε τη ρόκα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και εάν το ζυμαρικό βγαίνει πάρα πολύ ξηρό, προσθέτουμε λίγο νερό μαγειρέματος, όταν η ρόκα μαλακώσει και  το ζυμαρικό είναι κρεμώδες μπορούμε να σερβίρουμε.
Μπράβο.. Το φαγητό είναι έτοιμο να το  απολαύσετε, καλή όρεξη και  όπως πάντα για ότι θέλετε ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μην διστάσετε να γράψετε σε αυτό το blog Χαιρετισμούς σε όλους ως αύριο με κάποια άλλη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλά τά ὅπλα, ἀλλά χρειάζονται καί οἱ ἄνθρωποι

Καλά τά ὅπλα, ἀλλά χρειάζονται καί οἱ ἄνθρωποι 30 Σεπτεμβρίου, 2024 prodromikos Δημήτρης Καπράνος «Μηδέν ἐγγραφές μαθητῶν σέ 24 δημοτικά σχο...