Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΟΛΑΝΙΝΗ




ΕΓΓΡΑΦΗ 179 ΧΙΛ.

Οι πατάτες μπορεί να είναι επικίνδυνες εάν καταναλώνονται μετά τη λήξη τους ή όταν αρχίζουν να γίνονται πράσινες.
Στην αρχή, αυτό είναι απλώς χλωροφύλλη ως απόκριση στην έκθεση στο φως, αλλά αποτελεί ένδειξη ότι η τοξική χημική σολανίνη υπάρχει στα φύλλα, το στέλεχος ή το πράσινο μέρος της πατάτας.
Η κατανάλωση πατάτας είναι η κορυφαία αιτία δηλητηρίασης από σολανίνη στους ανθρώπους.
Σε μια περίπτωση από το 1899, 56 Γερμανικοί στρατιώτες γνώρισαν όλα τα συμπτώματα δηλητηρίασης από σολανίνη τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, έμετο, πονοκεφάλους, κώμα, ακόμα και θάνατο.
Η δηλητηρίαση από το σολανίνη συμβαίνει συχνότερα όταν υπάρχει έλλειψη τροφής.
Μια άλλη ακραία περίπτωση δηλητηρίασης από τη σολανίνη ξέσπασε στη δεκαετία του 1950 κατά τη διάρκεια ενός λιμού στη Βόρεια Κορέα, όταν οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να φάνε παλιές σάπιες πατάτες για να αποφύγουν την πείνα.
382 άτομα φέρονται να επηρεάζονται από τη δηλητηρίαση και από αυτούς τους ανθρώπους, 52 πήγαν στο νοσοκομείο και 22 από αυτούς πέθαναν.
Για να αποφύγετε τη συσσώρευση σολανίνης στις πατάτες, συνιστάται να φυλάσσονται σε δροσερό και όχι υγρό σκοτεινό μέρος και εάν έχουν βλαστήσει, θα πρέπει να κόψετε το δέρμα και τα πράσινα μέρη ή να μην τι; φάτε καθόλου ..

το βρήκα στο : https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόνος ψηλά στο στομάχι: Αιτίες και πότε να αναζητήσετε βοήθεια

Πόνος ψηλά στο στομάχι: Αιτίες κα ι πότε να αναζητήσετε βοήθεια Bigstock Μιχάλης Θερμόπουλος Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2024 17:00 Ο πόνος στην άνω...