ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
Απο το σημερινό editorial, έμαθες ότι η γράφουσα δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τα αμνοερίφια, αυστηρά στην cooked edition τους (κατά τ’ άλλα, τα βρίσκω αξιολάτρευτα!)
Αποτέλεσμα αυτού, το γεγονός ότι, το Πάσχα (κι άλλες «καλές, γιορτινές μέρες»), το σπίτι μυρίζει αρωματικά κεριά και μοσχαράκι κατσαρόλας! Κι είναι, ένα μοσχαράκι λίγο ρέμπελο, λίγο αλήτικο κι εσχάτως (τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή) εντελώς… ανάλατο (αλλά ουχί άνοστο, άοσμο, άγευστο).
TIPS & TRICKS
⚈ Το νουά: μαγειρεύεται (συνήθως) ολόκληρο το κομμάτι που έχουμε προμηθευτεί, δεμένο με μαγειρικό σπάγκο ή διχτάκι και κόβεται σε λεπτές φέτες, αφότου ολοκληρωθεί η παρασκευή του και κρυώσει. Θα το δούμε αναλυτικά, σε άλλη εκδοχή. Το «μεθυσμένο μοσχαράκι μας», είπαμε: είναι λίγο πιο… ρέμπελο!
⚈ Ρόδισμα (σωτάρισμα): οι φέτες του κρέατος θα πρέπει να μπουν απλωτά στο μαγειρικό σκεύος, ώστε να ροδίσουν αμέσως και σωστά. Ανάλογα με τη διάμετρο του σκεύους, υπάρχει πιθανότητα να μην χωρέσουν όλα τα κομμάτια. Ροδίζουμε, στην περίπτωση αυτή, σε δύο δόσεις (2 κ.σ. ελαιόλαδο/δόση κρέατος).
⚈ Συνοδεύουμε με ρύζι (άγριο ή καστανό), αλλά και με πατάτες φούρνου «σαν τηγανητές». Η παρασκευή τους είναι πολύ απλή: κόβουμε 3 ή 4 μέτριες πατάτες σε κομμάτια, όπως όταν πρόκειται να τις φτιάξουμε τηγανητές. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220° C και σε ταψί–σχάρα, απλώνουμε χαρτί bake. Βάζουμε στο χέρι μας ελαιόλαδο και τρίβουμε / αλείφουμε τις πατάτες. Δεν χρειάζεται να είναι όλες καλολαδωμένες, αρκεί να έχουν έστω και ελάχιστο λαδάκι. Προσθέτουμε πιπέρι και θυμάρι και τις αφήνουμε να ψηθούν στη μεσαία θέση, για 30’ – 40’.
(Για τις συγκεκριμένες πατάτες, θα δοθούν παραλλαγές στην παρασκευή τους, μελλοντικά).
(Για τις συγκεκριμένες πατάτες, θα δοθούν παραλλαγές στην παρασκευή τους, μελλοντικά).
⁂
* Άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή, είτε για λόγους υγείας είτε για απώλεια βάρους, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται τον γιατρό ή τον διατροφολόγο τους.
🄰.🄽
https://hippyfoodie.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου