λεμονοπιτα
Καλημέρα, σήμερα για επιδόρπιο, έχουμε κάνει μια καλή λεμονόπιτα.
Εύκολη συνταγή , με χαμηλό κόστος και είναι έτοιμη σε λίγη ώρα.Είναι κατάλληλη για πρωινό ή σνακ και συνοδεύεται από ένα καλό καφέ ή για ένα κέρασμα σε γενέθλια. Αυτό το κέικ χαρακτηρίζεται από την παρουσία του λεμονιού, αλλά και αυτό μπορεί να αλλάξει με μια μικρή δόση ράντισμα limoncello για να πάρει μια πιο έντονη γεύση και γίνεται στο τέλος, όταν ψεκάζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μετά από αυτά ξεκινάμε με την κατασκευή.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προετοιμασίας. Αυτός που βάζετε τη ζύμη στο βούτυρο ή αυτός που τη βάζετε στο γάλα. Εγώ προτιμώ το τελευταίο επειδή βγαίνει πιο αφρώδες και ελαφρύτερο το κέικ.
Πληροφορίες:
Χαμηλή δυσκολία
Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 15 λεπτά
Δόση για 8 άτομα
Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
3 αυγά (θα πρέπει να διαχωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι)
140 γρ. από αλεύρι 00
150 αμύλου αραβοσίτου
μια πρέζα λεπτού αλατιού
1 ολόκληρο φυσικό λεμόνι
150 ml. γάλα
130 ml. ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη συν μια μικρή ποσότητα ζάχαρη άχνη για να διακοσμήσετε
1 φάκελο ζύμης για γλυκά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αρχίζουμε ξεχωρίζοντας τυ κρόκο από το ασπράδι και τα βάζουμε σε δύο χωριστά κύπελλα.
Ας ξεκινήσουμε με ένα κρόκο στο μίξερ και μισή δόση της ζάχαρης μέχρι να ληφθεί μια φουσκωμένη και αφρώδης μάζα, συνεχίζουμε την προσθήκη γάλακτος, ηλιέλαιου, πρέζα αλάτι, τριμμένη φλούδα λεμονιού και το χυμό λεμονιού, συνεχίζουμε την ανάμιξη με ένα κουτάλι έως ότου όλα είναι καλά συγχωνευμένα.
Μόλις γίνει αυτό, βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά στη ζύμη, συνεχίζουμε την ανάμειξη μέχρι να ενσωματωθεί καλά το αλεύρι και να ληφθεί ζύμη χωρίς σβόλους.
Τώρα το αφήνουμε "να ξεκουραστεί"για λίγο και συνεχίζουμε με τη ζάχαρη, όταν είναι φουσκωμένα σωστά, προσθέτουμε με τη μάζα που ετοιμάσαμε νωρίτερα, ανακατεύουμε απαλά περιστρέφοντας τα Ανακατέψτε από κάτω προς τα πάνω, γιατί έτσι αποφεύγουμε το διαχωρισμό του μίγματος
Στο τέλος ρίχνουμε όλη τη ζύμη σε ένα καλούπι 24-26 cm. που προηγουμένως αλείψαμε με βούτυρο και καλύψαμε με το χαρτί ψησίματος, τοποθετούσαμε τη ζύμη καλά με ομοιόμορφο τρόπο σε όλο το καλούπι.
Μαγειρέψτε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά, μόλις το ετοιμάσετε αφήστε το να κρυώσει, βγάλτε το από το καλούπι και τελικά καλύψτε το με ζάχαρη άχνη.
Μπραβο σας. Πως σας φαίνεται που τρώτε τώρα αυτό το υπέροχο γλυκο !! Καλή σας όρεξη και όπως πάντα για κάτι συγκεκριμένο ή αν έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να γράψετε σε αυτό το blog. Σας χαιρετώ και αύριο θα είμαι πάλι εδώ με νέα συνταγή.
Garrucha, Almería, España
https://cocinaitaly.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου