ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΑΦΡΑΝ
Δημοσιεύθηκε στις 3 Απριλίου 2019 από τον elganspo
Καλησπέρα σε όλο τον κόσμο, σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα απλό και γρήγορο πιάτο με ψιλοκομμένα μανιτάρια με μια μαλακή σάλτσα σαφράν και στήθος κοτόπουλου.
Όπως είπα και πριν ο χρόνος προετοιμασίας είναι αρκετά γρήγορος και ταιριάζει σε οποιαδήποτε ημέρα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με βρασμένο ρύζι ή μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα καλό ριζότο.
Το έφαγα με αυτόν τον τρόπο και έχει βγει με πλούσα γεύση και χορταστικό. Λέγοντας αυτό πηγαίνουμε με τη συνταγή.
Πληροφορίες:
Χαμηλή δυσκολία
Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 25-30 λεπτά
Δοσολογία για 2 άτομα
Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
1 ψιλοκομμένο μικρό κόκκινο κρεμμύδι
1 σακούλα κατεψυγμένων μανιταριών
2 σκελίδες σκόρδου
200 ml. κρέμας για το μαγείρεμα
1 φακελάκι σαφράν που πρόκειται να αραιωθεί με λίγο νερό
30 ml. τ ελαιολάδου συν ένα νήμα ( λίγο ) από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
20 γρ. του βουτύρου
μισό ποτήρι λευκό κρασί
καλό αλάτι και μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινήσαμε με το μαγείρεμα των μανιταριών ενώ είναι ακόμα κατεψυγμένα σε Sarte με σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο, βάζουμε λεπτό αλάτι, τη στιγμή που όλο το νερό από τα μανιτάρια σωθεί, σβήνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε τη γεύση και αν δούμε ότι τα μανιτάρια είναι ακόμα ωμά, προσθέτουμε το απαραίτητο νερό μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα, τελικά σβήνουμε τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο Sarte μαγειρεύουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο πάντα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, όταν αυτό γίνει, προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου χωρισμένο σε λωρίδες, ευθυγράμμιση στο αλάτι και το μαύρο πιπέρι, μετά από λίγα λεπτά, όταν το κοτόπουλο "πιει" το νερό το σβήνουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, μόλις πάρει ένα καφέ χρώμα, σβήνουμε τη φωτιά, και το αφήνουμε περίπου 10-12 λεπτά.
Τώρα σε ένα Sarte βάζουμε μαζί τα μανιτάρια και τα στήθη κοτόπουλου μόνο, ανάβουμε τη φωτιά, και ενώ τα τηγανίζουμε προσθέτουμε το σαφράν διαλυμένο σε νερό και από πάνω την κρέμα, ελέγχουμε τη γεύση μέχρι τη στιγμή που η σάλτσα γίνεται σε επιθυμητή πυκνότητα.
Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε .
Μπράβο σας! Είσαστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο και όπως πάντα για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μου στείλετε email σε αυτό το blog
Χαιρετισμούς σε όλους μέχρι την για την επόμενη συνταγή.
https://cocinaitaly.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου