Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΕΝΑ ΤΥΠΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ : fideuaLa fideuá


ΕΝΑ ΤΥΠΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ : fideuaLa fideuá

FIDEUÁ
 fideua

La fideuá είναι ένα από τα πιο τυπικά πιάτα της γαστρονομίας της Βαλένθια. Για την προετοιμασία αυτής της συνταγής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη των συστατικών, όπως λαχανικά, θαλασσινά, ψάρια ή ακόμα και κρέας. Θα σας αφήσω αυτό που συνήθως κάνω στο σπίτι που είναι πολύ γρήγορο και πλούσιο για τα λίγα συστατικά που έχει.

Συστατικά για 4 άτομα

400 gr  χυλοπίτες ή όποιο άλλο χοντρό ζυμαρικό μας αρέσει
16 γαρίδες
750 g  σουπιές ή καλαμάρια 
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, 
1 κρεμμύδι, 
το μισό ποτ κόκκινες πιπεριές, 
ζωμό ψαριού, 
4  σκελίδες σκόρδο, 
λίγο σαφραν 
λάδι που χρειάζεται
και το αλάτι.

Επεξεργασία: 

Ετοιμάζουμε το απόθεμα των ψαριών. τηγανίζουμε τα κεφάλια των γαρίδων για ένα λεπτό, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, ένα κρεμμύδι κομμένο  στα τέσσερα, μαϊντανό, αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευθεί για μισή ώρα. 
Σε ένα τηγάνι paella να τηγανίζουμε τα φύλλα μέρος σκόρδο, όταν μαγειρεύονται μέσο και προσθέτουμε τις γαρίδες το μισό αλάτι , ανακατεύουμε ένα λεπτό και τα βάζουμε όλα σε ένα πιάτο. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα τηγανίζουμε με λίγο αλάτι στην ίδια παλέρλα. Όταν τελειώσουν, απομακρύνουμε με τις γαρίδες. Προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι στο τηγάνι paella και σοτάρετε το πιπέρι, το κρεμμύδι και μερικά σκόρδα ψιλοκομμένα. Πρόσθεσε τα σωταρισμάνα  noodles*
* ( Τα νουντλς είναι βασική τροφή σε πολλούς πολιτισμούς. Είναι κατασκευασμένα από ζυμάρι που δεν περιέχει διογκωτικές ύλες και γίνεται επίπεδο και κόβεται σε μία από τις ποικίλες μορφές. Παρασκευάζονται κυρίως από αλεύρι ρυζιού και σταριού, ενώ υπάρχουν κάποια είδη νουντλς που παρασκευάζονται από φασόλια. Βικιπαίδεια ).
Ψήστε τα στην κατσαρόλα για ένα λεπτό, προσθέστε το σαφράν στη  ψαρόσουπα που έχουμε κάνει και αφήστε τα να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά όσπου να βάλουμε το πακέτο ζυμαρικών. Όταν υπάρχει ακόμα λίγος ζωμός, θα τοποθετήσουμε στην κορυφή τις γαρίδες και τα καλαμάρια που είχαμε ετοιμάσει 
Παρουσιάστε με μερικές πιπεριές τοποθετημένες στην κορυφή και ένα μπολ με σάλτσα Alioli. (Σάλτσα ειδική για ψάρια)
Ελπίζω να σας αρέσει.

Αυτή τη συνταγή τήν έκανα με χυλοπίτες χοντρές  ειδικές για Fideua, αλλά είναι επίσης πολύ πλούσια με μια κανονική παχύτερη noodle σούπα. Αν θέλουμε να το εμπλουτίσουμε λίγο περισσότερο, μπορούμε να πάρουμε φρέσκα μύδια ή έτοιμα κατεψυγμένα και θα είναι πολύ πλούσια και με ακόμα καλύτερη γεύση.

https://lasrecetasdeneni.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 29 Απριλίου – 5 Μαΐου 2024

  Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 29 Απριλίου – 5 Μαΐου 2024 28 Απριλίου 2024  Εάν γεννηθήκατε στο ζώδιο του Κριού, μπροστά σας είναι μ...