Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΣΤΕΛΙ

Παστέλι


                                                     ΠΑΣΤΕΛΙ

ΜΕΡΙΔΕΣ4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ25Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5
#tsoulotip: Για να σφίξει πιο εύκολα το μέλι μπορούμε να προσθέσουμε μία κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική.

ΥΛΙΚΑ


200 γρ. Σουσάμι, καβουρδισμένο
200 γρ. Μέλι
100 γρ. Αμύγδαλα, θρυμματισμένα
30 γρ. Ηλιόσπορους
1 Πρέζα αλάτι
Ηλιέλαιο για το άλειμμα 


1
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός 6 λεπτά προσέχοντας μην καεί.
2Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το σουσάμι, τα αμύγδαλα, τους ηλιόσπορους, το αλάτι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα.
3Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα, την οποία την έχουμε αλείψει ελαφρώς με ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 λεπτά.
4Στη συνέχεια σχηματίζουμε τα κομμάτια στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλουμε με τη βοήθεια ενός ίσιου μαχαιριού.
5Τέλος, το αφήνουμε να κρυώσει για 10-12 λεπτά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το χωριό της Μαγνησίας που φημίζεται για το καλό φαγητό με θέα τον Βόλο

  Το χωριό της Μαγνησίας που φημίζεται για το καλό φαγητό με θέα τον Βόλο Δημοσιεύθηκε  18/05/2024 21:30 Τροποποιήθηκε  21:38 Η Άλλη Μεριά ε...