Βιταμίνη C με μπόλικο C ιρόπι..!
Σήμερα το απόγευμα καθώς ετοίμαζα το καφεδάκι μου, η κουζίνα μου μοσχομύριζε από τα πορτοκάλια που είχα αγοράσει το πρωί. Βλέποντας τα ζουμερά και μυρωδάτα πορτοκάλια σκέφτηκα ότι μια πορτοκαλόπιτα θα είναι το καλύτερο συνοδευτικό. Γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή.
Τι θα χρειαστεί:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3/4 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη (το έχω δοκιμάσει και με λιγότερη και ήταν το ίδιο υπέροχη)
1-2 βανίλιες
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (σα την γεύση του φρεσκοστυμμένου δεν έχει! )
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και εδώ
Εκτέλεση:
- Πρώτα από όλα κάνουμε το σιρόπι μας ώστε να προλάβει να κρυώσει. Το βράζουμε για 3-4 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να ξεραθούν. Για να γίνουν ακόμη πιο crispy τα βάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία αφού τα έχουμε κόψει.
- Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Φροντίστε το μπολ να είναι μεγάλο γιατί μέσα σε αυτό θα ανακατέψουμε και τα φύλλα.
- Στο μείγμα που κάναμε ρίχνουμε λίγα λίγα τα φύλλα ( για να μην κολλήσουν μεταξύ τους).
- Το αφήνουμε τα σταθεί λίγα λεπτά για να τραβήξουν τα φύλλα.
- Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου μισή ώρα στους 170 βαθμούς.
- Σιροπιάζουμε με ζεστή την πορτοκαλόπιτα και κρύο το σιρόπι. Το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, το σιρόπι θα απορροφηθεί σταδιακά.
Αν θέλετε να το απογειώσετε σερβίρετε το γλυκό με μία μπάλα παγωτού!
Μην ξεχάσετε να πατήσετε like αν σας άρεσε και να ακολουθήσετε το site μας! Περιμένουμε τα σχόλιά σας όπως κάθε φορά!
https://twinmirrors.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου