ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
Δημοσιεύθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2015 από τον elganspo
Καλημέρα φίλοι μου. Σήμερα κάνουμε ένα ιταλικό πιάτο ίσως το πιο γνωστό, όπως τα μακαρόνια με σάλτσα μπολονέζ,
Είναι ένα απλό πιάτο, καθώς υπάρχουν πάντα πολλοί τρόποι για να προετοιμάσουμε τη σάλτσα και μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα είδη των ζυμαρικών. Έτσι λοιπόν όπως λέει το όνομά της πόλης "ΜΠΟΛΟΝΙΑ" έτσι και προήλθε η ονομασία από το 1982 με την επικύρωση της κουζίνας της πόλης στην Ιταλία και όλα τα κόσμο, η συνταγή σάλτσας κατατέθηκε στο Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας Artigianato Agricoltura της Bolonia.Όπως τελευταία στην δουλειά μου η μπολονέζ είναι η σάλτσα που παρασκευάζεται περισσότερον σε κάθε ιταλικό εστιατόριο και μη ιταλικό.
Πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι χρησιμοποιείται για να κάνει το λαζάνια με βάση το κρέας και τα ζυμαρικά ογκρατέν
Και με αυτά προχωράμε με τη συνταγή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χαμηλή δυσκολία
Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες και 20 λεπτά
Δόση για 6 άτομα
Μέσο κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
400 γρ. Χοιρινό κιμά
2 καρότα, 1 κρεμμύδι, λίγο σέλινο και 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
400 γρ. Θρυμματισμένης ντομάτας
1 μικρό δοχείο διπλής συγκέντρωσης ντομάτας
450 γρ. των σπαγγέτι αριθμό 5 (καλύτερα, ή ανάλογα με τη γεύση)
το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
300 ml. κόκκινο κρασί
ένα μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο και ένα λεπτό θρυμματισμένο κλαδάκι φασκόμηλο
80 ml ελαιολάδου 40 ml. εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
1 ποτήρι νερό
30 γρ. του βουτύρου
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεκινήσαμε λοιπόν το μαγείρεμα Βάζουμε τα δύο είδη κιμά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, και προσθέτουμε λεπτό αλάτι, μαύρο πιπέρι και μισό ποτήρι νερό, ανακατώνουμε με μια κουτάλα καλύπτοντας όλο το τηγάνι ( Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε περισσότερο βόειο κρέας από χοιρινό για τη σάλτσα σας ) . Όταν ο κιμάς είναι χωρίς ζουμί και καλά διαχωρισμένος (δεν πρέπει να υπάρξει μπάλα και χρειάζονται περίπου 30 λεπτά),
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα άλλα , βότανα, πάντα ανακατώνοντας, έτσι ώστε να μην καούν και να συνεχίσει το σπάσιμο των εξυπηρετεί Αφήνουμε το κιμά μέχρι να περάσουν άλλα 15-20 λεπτά και θα πρέπει να είναι χωρίς νερό, τώρα σβήστε με κόκκινο κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια θα βάλουμε τις θρυμματισμένες ντομάτες συν το διπλά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ανακατώνοντας με ένα κουτάλι.
Μόλις γίνει και αυτό το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο με ένα καπάκι, και, τέλος, ρυθμίστε το αλάτι.
Ωραία, μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη και μαγειρεμένα τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα αλμυρό νερό για 7-8 λεπτά ανάλογα με τη μάρκα ζυμαρικών και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα τα ρίχνουμε στο Sarte με τη σάλτσα, και, τέλος, τηγανίζουμε όλα με χαμηλή φωτιά με λίγο βούτυρο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τριμμένη παρμεζάνα, όταν όλα συγχωνευθούν καλά είμαστε έτοιμοι και σερβίρουμε
Καλή σας όρεξη όπως πάντα αν θέλετε κάτι συγκεκριμένα ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μη διστάσετε να μου γράψετε σε αυτό το blog.
Χαιρετισμούς σε όλους και αύριο επιστρέφω με άλλη συνταγή.
Garrucha, Almería, España
https://cocinaitaly.wordpress.com/
Δημοσιεύθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2015 από τον elganspo
Καλημέρα φίλοι μου. Σήμερα κάνουμε ένα ιταλικό πιάτο ίσως το πιο γνωστό, όπως τα μακαρόνια με σάλτσα μπολονέζ,
Είναι ένα απλό πιάτο, καθώς υπάρχουν πάντα πολλοί τρόποι για να προετοιμάσουμε τη σάλτσα και μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα είδη των ζυμαρικών. Έτσι λοιπόν όπως λέει το όνομά της πόλης "ΜΠΟΛΟΝΙΑ" έτσι και προήλθε η ονομασία από το 1982 με την επικύρωση της κουζίνας της πόλης στην Ιταλία και όλα τα κόσμο, η συνταγή σάλτσας κατατέθηκε στο Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας Artigianato Agricoltura της Bolonia.Όπως τελευταία στην δουλειά μου η μπολονέζ είναι η σάλτσα που παρασκευάζεται περισσότερον σε κάθε ιταλικό εστιατόριο και μη ιταλικό.
Πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι χρησιμοποιείται για να κάνει το λαζάνια με βάση το κρέας και τα ζυμαρικά ογκρατέν
Και με αυτά προχωράμε με τη συνταγή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χαμηλή δυσκολία
Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες και 20 λεπτά
Δόση για 6 άτομα
Μέσο κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
400 γρ. Χοιρινό κιμά
2 καρότα, 1 κρεμμύδι, λίγο σέλινο και 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
400 γρ. Θρυμματισμένης ντομάτας
1 μικρό δοχείο διπλής συγκέντρωσης ντομάτας
450 γρ. των σπαγγέτι αριθμό 5 (καλύτερα, ή ανάλογα με τη γεύση)
το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
300 ml. κόκκινο κρασί
ένα μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο και ένα λεπτό θρυμματισμένο κλαδάκι φασκόμηλο
80 ml ελαιολάδου 40 ml. εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
1 ποτήρι νερό
30 γρ. του βουτύρου
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεκινήσαμε λοιπόν το μαγείρεμα Βάζουμε τα δύο είδη κιμά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, και προσθέτουμε λεπτό αλάτι, μαύρο πιπέρι και μισό ποτήρι νερό, ανακατώνουμε με μια κουτάλα καλύπτοντας όλο το τηγάνι ( Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε περισσότερο βόειο κρέας από χοιρινό για τη σάλτσα σας ) . Όταν ο κιμάς είναι χωρίς ζουμί και καλά διαχωρισμένος (δεν πρέπει να υπάρξει μπάλα και χρειάζονται περίπου 30 λεπτά),
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα άλλα , βότανα, πάντα ανακατώνοντας, έτσι ώστε να μην καούν και να συνεχίσει το σπάσιμο των εξυπηρετεί Αφήνουμε το κιμά μέχρι να περάσουν άλλα 15-20 λεπτά και θα πρέπει να είναι χωρίς νερό, τώρα σβήστε με κόκκινο κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια θα βάλουμε τις θρυμματισμένες ντομάτες συν το διπλά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ανακατώνοντας με ένα κουτάλι.
Μόλις γίνει και αυτό το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο με ένα καπάκι, και, τέλος, ρυθμίστε το αλάτι.
Ωραία, μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη και μαγειρεμένα τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα αλμυρό νερό για 7-8 λεπτά ανάλογα με τη μάρκα ζυμαρικών και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα τα ρίχνουμε στο Sarte με τη σάλτσα, και, τέλος, τηγανίζουμε όλα με χαμηλή φωτιά με λίγο βούτυρο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τριμμένη παρμεζάνα, όταν όλα συγχωνευθούν καλά είμαστε έτοιμοι και σερβίρουμε
Καλή σας όρεξη όπως πάντα αν θέλετε κάτι συγκεκριμένα ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μη διστάσετε να μου γράψετε σε αυτό το blog.
Χαιρετισμούς σε όλους και αύριο επιστρέφω με άλλη συνταγή.
Garrucha, Almería, España
https://cocinaitaly.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου