Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

20180928_130827.jpg


Καλημέρα σε όλο τον κόσμο, σήμερα, πάμε με ένα καλό ριζότο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και  αυγό.
Αν και είχα πραγματικά αμφιβολίες για την τελική γεύση, στο τέλος έχω μείνει με μια καλή γεύση.
Είναι ένα πιάτο που προσαρμόζεται  σε οποιεσδήποτε ώρες ή ημέρες. Έχει χαμηλό κόστος, χρόνο προετοιμασίας αρκετά γρήγορο, μπορείτε να πείτε ότι είναι ένα διαχρονικό ριζότο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και τηγανητό αυγό από πάνω. Πάμε λοιπόν με αυτή τη συνταγή.
Πληροφορίες:
  1. Χαμηλή δυσκολία
  2. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
  3. Δόση για 4 άτομα
  4. Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. ρύζι 500 γρ.
  2. 1 λεπτό ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  3. 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  4. μισό ποτήρι λευκό κρασί
  5. 40 γρ.  βούτυρο
  6. 30 ml. παρθένο ελαιόλαδο συν λίγες κουταλίές ελαιολάδου
  7. 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  8. 4 αυγά
  9. το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεται
  10. 1 λίτρο ζωμού λαχανικών (περισσότερο ή λιγότερο)

Σάλτσα ντομάτας:
  1. 6-7 ώριμες ντομάτες
  2. 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  3. 1 θρυμματισμένο καρότο
  4. 30 ml. ελαιολάδου
  5. το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεται
  6. μερικά φύλλα βασιλικού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αρχίσαμε φτιάχνοντας σάλτσα ντομάτας: Σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό βάλτε ντομάτες (αφαιρούμε την κορυφή, ενώ στο κάτω μέρος κάνουμε μία εγκάρσια τομή) να βράσουν 1-2 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το δέρμα και στο τέλος τη κόβουμε σε ζάρια.
Ωραία, μετά βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο με περισσότερο ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας νερό και όταν αυτό γίνει προσθέτουμε τις ντομάτες, βάζουμε το ανάλογο  αλάτι και μαύρο πιπέρι και μετά από περίπου 6-7 λεπτά σβήνουμε το μάτι και τα πολτοποιούμε όλα προσθέτοντας τα φύλλα του βασιλικού και λίγο από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Τώρα, αν έχουμε έτοιμη κέτσαπ, συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μια κατσαρόλα με κόκκινο κρεμμύδι συν το ψιλοκομμένο σκόρδο με το ελαιόλαδο, όταν θα αρχίσουν να ροδίσουν, προσθέτουμε το ρύζι σβήνοντας με λευκό κρασί και  αφήστε το να εξατμιστεί, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και  συνεχίστε να μαγειρεύετε το ρύζι για 15-16 λεπτά προσθέτοντας λίγες κουταλιές ζεστού ζωμού κάθε φορά που χρειάζεται
Στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος, ανακατέψτε το ρύζι με βούτυρο, παρμεζάνα και λίγο  από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στο τέλος κάνουμε έναν έλεγχο για αλάτι και μαύρο πιπέρι. 
Πριν από το σερβίρισμα ετοιμάζουμε αυγά μάτια και βάζουμε από ένα σε κάθε πιάτο.
Καλή όρεξη  απολαύστε το γεύμα σας και όπως πάντα, για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μου στείλετε email σε αυτό το blog, χαιρετισμούς σε όλους μέχρι την επόμενη συνταγή.
20180928_130827.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς!

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς! (screenshot/X) Μια απόλυτα... γυμναστηρ...