Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Willis O'Brien - Ο δεινόσαυρος και ο λείπεις σύνδεσμος: Μια προϊστορική τραγωδία (1917 -- Willis O’Brien

Willis O'Brien - Ο δεινόσαυρος και ο σύνδεσμος που λείπει: Μια προϊστορική τραγωδία (1917

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν, για χάρη μιας βωβής ταινίας, που κυκλοφόρησε πριν από 101 χρόνια! Η ταινία είναι αμερικανικής παραγωγής και ήταν η πρώτη ταινία που σκηνοθετήθηκε από τον πρωτοπόρο του κινηματογράφου Willis O’Brien.
Ο Willis O’Brien (1886 – 1962) υπήρξε από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της πρώιμης εποχής του κινηματογράφου, επηρεάζοντας πλήθος κόσμου στην πορεία του, σαν ειδικός στα special effects και της τεχνικής του stop-motion animation.
Η πρώτη του ταινία, “The Dinosaur and the Missing Link: A Prehistoric Tragedy” (1917), ενθουσίασε ιδιαίτερα τον Thomas Edison όπου αποφάσισε να την διανέμει ο ίδιος μέσω της εταιρείας του Conquest Pictures. Μάλιστα, την ίδια χρονιά, θα τον προσλάβει προκειμένου να δημιουργήσει και άλλες ταινίες με προϊστορικά θέματα έτσι δημιούργησε τις ταινίες Prehistoric Poultry (1917) και .F.D. 10,000 B.C.: A Mannikin Comedy (1917).
Στην καριέρα του ο Willis O’Brien συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο. Πιθανώς, οι μεγαλύτερη ταινίες που εργάστηκε να ήταν το “The Lost World (1925)”, το “King Kong (1933)” αλλά και το “Mighty Joe Young (1949)” όπου κέρδισε το 1950 το Academy Award για τα καλύτερα οπτικά εφέ.
 Έμεινε στην ιστορία, σύμφωνα με την ASIFA-Hollywood, ως ο “υπεύθυνος” για μερικές από τις πιο γνωστές εικόνες στην ιστορία του κινηματογράφου.
Την πλοκή του έργου δεν θα την γράψω μιας και η ταινία είναι μονάχα κάποια λεπτά!! 🙂
Αξίζει να την δείτε όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κανονικά συνεχίστηκε και φέτος η ρίψη κροτίδων από τους ηλίθιους της χώρας

  Κανονικά συνεχίστηκε και φέτος η ρίψη κροτίδων από τους ηλίθιους της χώρας Κανονικά συνεχίστηκε και φέτος η παραδοσιακή ρίψη κροτίδων από ...