Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

«Searching», η ταινία

«Searching», η ταινία


851cb345Γεια σας! Αν σας ενδιαφέρουν οι ταινίες οι ιδιαίτερες, με ένταση, αγωνία, αστυνομική υφή και κοινωνικές προεκτάσεις, ανατροπές και απροσδόκητο τέλος, σας προτείνω να δείτε αυτήν:«Searching», ο τίτλος της.
Η ιστορία έχει ως βάση της την εξαφάνιση μιας έφηβης και την εναγώνια αναζήτησή της από τον πατέρα της.  Μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένα είδος υπερμοντέρνου θρίλλερ. που εκτυλίσσεται μες από τις σελίδες ενός υπολογιστή.  Δεν θέλω να σας πω άλλα για την ιστορία, κινείται σε πολλά επίπεδα, θάναι κρίμα, πιστεύω, να χαλάσω την έκπληξή σας σαν την παρακολουθήσετε!
Η ταινία δεν κινείται σε μελοδραματικό επίπεδο, ούτε στοχεύει στην συγκίνησή σας. Αντίθετα θα έλεγα, αυτός που την παρακολουθεί μένει στην θέση του θεατή χωρίς να συμμετέχει συναισθηματικά..Ο τρόπος αυτός της συμμετοχής του θεατή της ταινίας από την θέση του παρατηρητή, μου θύμισε την παλιά (του 1954 και μοναδικά υπέροχη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ “ Σιωπηλός μάρτυρας ” (Rear Window) Οι ηθοποιοί της ταινίας είναι όλοι τους εκπληκτικοί! Τον βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο τον υποδύεται άψογα ο Ασιάτης Κορεάτης- Αμερικανός ηθοποιός John Yohan Cho.
Μα το πιο εκπληκτικό σ’ αυτήν την ταινία, για μένα, είναι ο τρόπος σκηνοθεσίας και απόδοσης της ιστορίας! Μοναδικός, πρωτότυπος, λιτός και με φρεσκάδα! Με ξάφνιασε. Δεν μου’ χει τύχει να ξαναδώ κάτι τέτοιο και πολύ μου άρεσε. Σκηνοθέτης της ο εικοσιεπτάχρονος  Ινδο-αμερικανός Aneesh Chaganty (Ανίς Τσαγκαντί) που συνυπογράφει και το σενάριό της μαζί με τον τριαντάχρονο Αμερικανό Sev Ohanian, που είναι και εκ των συμπαραγωγών της ταινίας.
Η ταινία είναι πρόσφατη, πρωτοκυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018 και όμως έχει ήδη αποσπάσει δυο βραβεία στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Sundance (το βραβείο Alfred P Sloan Feature Film Prize ταινίας μεγάλου μήκους και το βραβείο του κοινού)Marigold και στο Κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σίδνεϊ κέρδισε την δεύτερη θέση για το βραβείο Best Narrative Feature -Καλύτερης χαρακτηριστικής αφήγησης. Η ταινία ήταν  επίσης υποψήφια για το βραβείο ανεξάρτητου πνεύματος και το βραβείο Variety Piazza Grande Award που αποδίδεται στο φεστιβάλ του Λοκάρνο ενώ ο πρωταγωνιστής της ήταν υποψήφιος ως καλύτερου ηθοποιού για το βραβείο Independent Spirit Award.. Την ταινία μπορείτε να την δείτε και στο Ίντερνετ. Όσοι θέλετε να την δείτε, ή την έχετε δει, να ξέρετε, περιμένω να ακούσω τα σχόλιά σας

Το τρέϊλερ της ταινίας :
     
https://beatrikn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...