Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

SALTIMBOCCA A LA ROMANA (ΦΙΛΕΤΑ ΒΟΔΙΝΟΥ)

SALTIMBOCCA A LA ROMANA

Saltimbocca-alla-romana


Καλημέρα. Σημέρα θα προτείνω ένα δεύτερο τυπικό πιάτο της Ρώμης, όπως το saltimbocca a la Romana, καλό, εύκολο και γρήγορο πιάτο. Είναι μια μπριζόλα που καλύπτεται με προσούτο και φασκόμηλο, η οποία μπορεί να συνοδεύεται με μια ψητή πατάτα ή σοταρισμένα λαχανικά ανάλογα με το γούστο μας. Η μπριζόλα μοσχαρίσια ή ότι έχετε. Σίγουρα το παιδί σας θα το αγαπήσει (για τα παιδιά, καλύτερα να αφαιρέσουμε το φασκόμηλο). Και με αυτό πάμε με τη συνταγή.
Πληροφορίες:
  1. Χαμηλή δυσκολία
  2. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 30-35 λεπτά
  3. Δόση για 4-5 άτομα
  4. Μέσο κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. 8 φιλέτα βοδινού 80-90 γρ. το κάθε ένα
  2. 8 φέτες ζαμπόν
  3. 8 φύλλα φασκόμηλο
  4. 40 γρ. του βουτύρου
  5. 40 ml. ελαιολάδου
  6. 150 ml. του λευκού οίνου
  7. το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεκινάμε με το να κολλάμε καλά τα φιλέτα του βοείου κρέατος, το αφήνουμε σε πολύ λεπτό πάχος, συνεχίζουμε να βάζουμε το φιλέτο καλά απλωμένο στο τραπέζι, τοποθετούμε σε κάθε φιλέτο μια φέτα ζαμπόν σεράνο που καλύπτει όλο το κρέας, στο κέντρο βάζουμε το φασκόμηλο, μόλις τελειώσουμε να προετοιμάζουμε όλες τις μπριζόλες, με ένα ραβδί κανονικού μεγέθους, κλείνουμε το κρέας με τρόπο ώστε να πάρουμε το κρέας για τις δύο πλευρές, το ζαμπόν και το φασκόμηλο.
Συνεχίζουμε με όλο το κρέας, ενώ σε ένα μεγάλο sarte  (Αν δεν έχουμε, μαγειρεύουμε το κρέας σε 2 φάσεις), ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι, σοτάρουμε το κρέας στο πλάι του φασκόμηλου, τηγανίζουμε βάζοντας αλάτι και πιπέρι μαύρο, το γυρίζουμε, το σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα  σε χαμηλή φωτιά, κινείται το κρέας από καιρό σε καιρό για να αποφευχθεί η καύση (ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος του κρέατος), προσθέτουμε λίγο νερό αποξηραμένο πάρα πολύ κρέας, ή το αλεύρι, αν η σάλτσα είναι πολύ υγρή από τη στιγμή που γίνεται μπορεί να σερβιριστεί με λίγοσάλτσα στην κορυφή.
Είστε έτοιμοι, βλέπετε πόσο γρήγορα μπορείτε να φάτε, καλό,και  όπως πάντα αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μη διστάσετε να μου γράψετε σε αυτό το blog. Χαιρετισμός σε όλους μέχρι την επόμενη συνταγή.
Saltimbocca-alla-romana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βόλος: Tι συνέβη με την ανήλικη μαθήτρια που έκλεψε μηχανάκι και τον ιδιοκτήτη του

  Βόλος: Tι συνέβη με την ανήλικη μαθήτρια που έκλεψε μηχανάκι και τον ιδιοκτήτη του   10/10/2024 - 8:39 Αντιμέτωπη με το νόμο θα βρεθεί μια...