Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους αφρικανικούς πιγκουίνους


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους αφρικανικούς πιγκουίνους


Αφρικανοί πιγκουίνοι
Ο αφρικανικός πιγκουίνος ( Spheniscus demersus ), γνωστός ως πιγκουίνος και μαυροπόδαρος  πιγκουίνος.
Είναι το μοναδικό είδος πιγκουίνος που βρίσκεται στην αφρικανική ήπειρο .
Αφρικανικοί πιγκουίνοι βρίσκονται σε αποικίες σε 24 νησιά μεταξύ Ναμίμπια και Κόλπος Αλγκόα , κοντά στο Port Elizabeth της Νότιας Αφρικής .
Η μέση διάρκεια ζωής ενός αφρικανικού πιγκουίνου είναι 10 με 27 χρόνια στην άγρια ​​φύση και μέχρι 30 σε αιχμαλωσία .
Αφρικανοί-πιγκουίνοι-2
Ο αφρικανός πιγκουίνος είναι ένα από τα μικρότερα είδη . Αυξάνονται από 60 έως 70 cm (24 έως 28 in) ύψος και βάρος μεταξύ 2,2 και 3,5 kg (4,9 και 7,7 lb).
Οι αφρικανοί πιγκουίνοι έχουν μια μαύρη λωρίδα και μαύρες κηλίδες στο στήθος , με το στυλ των σημείων να είναι μοναδικό για κάθε πιγκουίνο, όπως τα ανθρώπινα δακτυλικά αποτυπώματα. Το λευκό και μαύρο φτέρωμα χρησιμεύει ως καμουφλάζ για τα αρπακτικά, με το λευκό να εμφανίζεται στα υδρόβια αρπακτικά από κάτω και το μαύρο να εμφανίζεται σε εναέρια αρπακτικά από πάνω.
Ο ροζ αδένας πάνω από τα μάτια τους τους βοηθά να αντιμετωπίσουν τις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες. Όταν η θερμοκρασία ανέβει, το σώμα του αφρικανικού πιγκουίνου στέλνει περισσότερο αίμα σ 'αυτούς τους αδένες για ψύξη από τον αέρα που το περιβάλλει. Αυτό στη συνέχεια προκαλεί τον αδένα να μετατρέψει τη περιοχή σε μια πιο σκούρα σκιά ροζ.
αφρικανικός πιγκουίνος
Το ζώο έχει ένα ξεχωριστό, απότομα αιχμηρό ράμφος και μαύρα πόδια .
Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι  βρίσκουν την τροφή τους στην ανοιχτή θάλασσα , όπου κυνηγούν πελαγίσια ψάρια όπως σαρδέλες και αντσούγιες και θαλάσσια ασπόνδυλα όπως καλαμάρια και μικρά καρκινοειδή. Ένας πιγκουίνος μπορεί να καταναλώνει καθημερινά έως και 540 γραμμάρια (19 ουγκιές), αλλά αυτό μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 1 κιλό (2.2 lb)  μεγαλώνοντας οι νεοσσοί σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Μπορούν να κρατήσουν την ανάσα τους για 2 λεπτά και να βουτήξουν πάνω από 120 μέτρα (400 πόδια) βαθιά!
Οι Αφρικανοί πιγκουίνοι μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι τα 20 km / h (12,5 mph) και να ταξιδεύουν 30 έως 70 km (18,5 έως 43,5 mi) κατά τη διάρκεια κάθε ταξιδιού. Περνούν τη νύχτα συγκεντρωμένοι στην ακτή και έχουν μια μεγάλη μέρα τροφοδοσίας στο νερό.
Όταν πιγκουίνοι μαδούν , δεν είναι σε θέση να χτυπήσουν τα φτερά τους, καθώς τα νέα φτερά τους δεν είναι ακόμα αδιάβροχα επομένως, μετακινούνται καθ 'όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία στους αφρικανικούς πιγκουίνους διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες.
Αφρικανοί-πιγκουίνοι-3
Αυτοί οι πιγκουίνοι αποκαλούνται πιγκουίνοι jackass επειδή εκπέμπουν μια δυναμική κλήση για να επικοινωνήσουν. Υπάρχουν τρεις τύποι κλήσεων που χρησιμοποιούνται: ένα bray ( γκάρισμα ) , που χρησιμοποιείται για να προσελκύσει έναν σύντροφο η φωνή , που χρησιμοποιείται για να υπερασπιστεί το έδαφός τους και το haw (τραύλισμα ), που χρησιμοποιείται από την ομάδα για να εντοπίσει ο ένας τον άλλο όταν κάποιος είναι στη γη και κάποιος είναι στη θάλασσα.
Κάθε άτομο έχει τη δική του μοναδική φωνή που το διακρίνει από τους άλλους.
Οι Αφρικανικοί πιγκουίνοι είναι μονογαμικοί . Αναπαράγονται σε αποικίες και τα ζευγάρια επιστρέφουν κάθε χρόνο στον ίδιο χώρο. Το θηλυκό κανει 2 αυγά . Η επώαση γίνεται εξίσου και από τους δύο γονείς για περίπου 40 ημέρες . Τουλάχιστον ένας γονέας φυλάσσει τους νεοσσούς για περίπου ένα μήνα , και στη συνέχεια οι νεοσσοί ενώνονται σχηματίζοντας ένα βρεφονηπιακό σταθμό με άλλους νεοσσούς και οι δύο γονείς κατευθύνονται προς τη θάλασσα για να βρουν την καθημερινή τροφή. Οι νεοσσοί εκτρέφονται μέχρι να είναι έτοιμοι σε διάστημα απο 60 έως 130 ημέρες .
αφρικανική πιγκουίνι γκόμενα
Στους θηρευτές των αφρικανικών πιγκουίνων περιλαμβάνονται οι καρχαρίες και οι φώκιες. Ενώ τα αυγά τους τα ορέγονται, οι γλάροι , τα mongooses , τα caracals , τα Cape genets και οι  κατοικίδιες γάτες που μπορούν να λυμαίνονται τους πιγκουίνους και τους νεοσσούς τους.
Αρχικά, η μείωση του πληθυσμού τους οφείλεται στην εκμετάλλευση των αυγών για φαγητό. Επίσης, συμβάλει η αλλοίωση των οικοτόπων και οι διαταραχές που σχετίζονται με τη συλλογή ιγκουανών στις αποικίες αναπαραγωγής που συνέβαλαν στην μείωση τους.
Τον Νοέμβριο του 2013 ο αφρικανός πιγκουίνος αναφέρθηκε ως απειλούμενος  και μπήκε στον κόκκινο κατάλογο των απειλούμενων ειδών της IUCN .
Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πρώτα είδη πιγκουίνων που  ανακαλύφθηκαν από τους ανθρώπους .
http://justfunfacts.com/interesting-facts-about-african-penguins/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καφές, αναψυκτικά, νερό: Πώς συνδέονται με τον κίνδυνο εγκεφαλικού

  Καφές, αναψυκτικά, νερό: Πώς συνδέονται με τον κίνδυνο εγκεφαλικού Σινάνη Αικατερίνη Ανανεώθηκε:  Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 08:00 Θέλετε ν...