Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα barracudas


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα barracudas


σφυραίνα
Το Barracuda είναι ένα ψάρι αλμυρού νερού γνωστό για το μεγάλο του μέγεθος, την τρομερή εμφάνιση και την άγρια ​​συμπεριφορά.
Υπάρχουν 28 διαφορετικά είδη barracuda.
Έχουν βρεθεί σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές ωκεανών σε όλο τον κόσμο που κυμαίνονται από τα ανατολικά σύνορα του Ατλαντικού Ωκεανού στην Ερυθρά Θάλασσα , στα δυτικά σύνορα της  Καραϊβικής Θάλασσας , και σε τροπικές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού .
Τα Barracudas βρίσκονται κοντά στην κορυφή του νερού και κοντά σε κοραλλιογενείς υφάλους 
Η μέγιστη ηλικία του barracuda είναι άγνωστη, αλλά η τυπική διάρκεια ζωής μπορεί συχνά να υπερβαίνει τα 14 χρόνια.
barracuda-2
Ταχύτατα και ισχυρά, είναι λεπτής μορφής, με μικρές κλίμακες, δύο καλά διαχωρισμένα ραχιαία πτερύγια, μια κάτω γνάθο που προεξέχει και ένα μεγάλο στόμα με πολλά μεγάλα και απότομα δόντια.
Το μέγεθος ποικίλλει από το μικρό σε 1,2-1,8 μέτρα (4-6 πόδια) στο μεγάλο barracuda (Sphyraena barracuda) του Ατλαντικού, της Καραϊβικής και του δυτικού Ειρηνικού.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα barracuda είναι σκούρο γκρι, σκούρο πράσινο, λευκό ή μπλε στο πάνω μέρος του σώματος, με ασημένιες πλευρές και μια υποκίτρινη κοιλιά. Ο χρωματισμός ποικίλλει κάπως μεταξύ των ειδών. Για ορισμένα είδη, ακανόνιστες και ανοργάνωτες μαύρες κηλίδες ή μια σειρά από πιο σκούρες διασταυρώσεις εμφανίζονται σε κάθε πλευρά.
barracudas
Τα Barracudas είναι άγριοι, ευκαιριακοί θηρευτές, βασιζόμενοι σε αιφνιδιασμό και σύντομες εκρήξεις ταχύτητας, έως και 43 km / h (27 mph), για να ξεπεράσουν το θήραμά τους.
Είναι νυχτερινά ζώα, ενεργά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Τα barracudas είναι σαρκοφάγα. Τρέφονται με μια σειρά θηραμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, όπως οι γρύλοι, οι γρυλίσκοι, οι groupers, (ψάρια με μεγάλο ή πολύ μεγάλο και βαρύ σώμα από την οικογένεια των λαβρακιών, με ένα μεγάλο κεφάλι και ένα ευρύ στόμα, που βρίσκονται σε θερμές θάλασσες), snapers (ένα θαλάσσιο ψάρι που είναι συνήθως κοκκινωπό και αποτιμάται ως τρόφιμο.),  μικρούς  τόνους, mullets(ένα κυρίως θαλάσσιο ψάρι που αλιεύεται ευρέως για φαγητό.), μικροί κυπρίνοι, ρέγγες κα αντσούγιες, απλά δαγκώνοντάς τα μεγάλα στο μισό. Φαίνονται επίσης ότι καταναλώνουν μικρότερα είδη διατροφής που βρίσκονται μπροστά τους.
barakuda φαγητό
Προτιμούν μια μοναχική ζωή, αλλά μερικές φορές συγκεντρώνονται σε ομάδες που λέγονται σχολεία. Τα σχολεία παρέχουν ευκαιρίες για ασφάλεια και συνεταιρισμό.
Το Barracudas αναπαράγεται κατά την άνοιξη. Δεν φροντίζουν τα γονιμοποιημένα αυγά τους. Αφέθηκαν να παρασυρθούν στον ωκεανό και να πάρουν τελικά μορφή. Όταν τα ιχθύδια μπαίνουν σε ρηχά νερά, όπως εκβολές ποταμών. Οι προνύμφες εκκολάπτονται και επιδιώκουν ρηχές περιοχές που βρίσκονται στο περιθώριο των εκβολών των καθαρών υδάτων.
Τα Barracuda είναι ανταγωνιστικά είδη και συχνά βλέπουμε να ανταγωνίζονται το σκουμπρί, τα βελόνια και μερικές φορές ακόμη και τα δελφίνια για το θήραμα.
barracuda-3

Τα Barracudas δεν έχουν πολλούς φυσικούς θηρευτές εκτός από τους καρχαρίες και τις φάλαινες orca.
Όπως και οι καρχαρίες, ορισμένα είδη barracuda φημολογούνται ότι είναι επικίνδυνα για τους κολυμβητές. Αλλά πιο συχνά, οι επιθέσεις barracudas γίνονται μόνο όταν προκληθούν.
Τα Barracudas είναι δημοφιλή τόσο ως τρόφιμα όσο και ως ψάρια. Συχνά καταναλώνονται ως φιλέτα ή μπριζόλες.
Το Barracuda ανήκει στο γένος Sphyraena, το μοναδικό γένος της οικογένειας Sphyraenidae το οποίο ονομάστηκε από τον Constantine Samuel Rafinesque το 1815.
Έχουν κολυμπήσει εδώ και 50 εκατομμύρια χρόνια!
Η barracuda είναι ένας μικρός αλλά βασικός ανταγωνιστής που εμφανίστηκε στην αρχή της ταινίας Pixar 2003, Finding Nemo.
http://justfunfacts.com/interesting-facts-about-barracudas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αποδείξετε στο μέλλον την ανεξάρτητη καριέρα σας;

  Μπορείτε να αποδείξετε στο μέλλον την ανεξάρτητη καριέρα σας; Από  την Kally  στις  16 Οκτωβρίου 2024 Η αγορά εργασίας γίνεται πιο ποικιλό...