RISOTTO A LA CANTONESE
ΡΙΖΟΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΤΟΝΑ
Καλημέρα' Για σήμερα θα προτείνω μια συνταγή με ρύζι για ένα καλό Ριζότο Καντώνας που που βασικά είναι πιάτο κινεζικής προέλευσης αλλά έχει εκτιμηθεί αρκετά και στην Ιταλία,. Χρησιμοποιούμε την ποιότητα του ρυζιού Basmati, ρύζι τυπικά Ινδικό..
Πιά πολύ απλό με μειωμένο τον χρόνο προετοιμασίας και με χαμηλό κόστος . Δεν θα βάλουμε από την αρχή την παρμεζάνα και το βούτυρο, αλλά στο τέλος και μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα βρασμένο ρύζι σοταρισμένα με αρακά, χοιρομέρι (μαγειρεμένα ξεχωριστά), αυγά και σάλτσα σόγιας που δεν πρέπει να παραλείψετε. Το πιάτο προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε μέρα ή μπορεί να γίνει σε ειδικές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας και λέγοντας αυτό πηγαίνουμε με τη συνταγή.
Πληροφορίες:
- Χαμηλή δυσκολία
- Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
- Δόση για 4 άτομα
- Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 450 γρ. ρύζι (ποιότητα basmati)
- 3 αυγά
- 250 γρ. ζαμπόν
- 400 γρ. μπιζέλια
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
- το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
- 40 ml. ελαιόλαδο
- 30 γρ. βούτυρο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεκινήσαμε βάζοντας το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το καθαρίζουμε το κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι διέρχεται καθαρό και το βράζουμε για 12 έως 13 λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Ενώ περιμένουμε να γίνει το ρύζι, βράζουμε τα μπιζέλια σε αλατισμένο νερό για 13 λεπτά και μόλις αυτά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τώρα μαγειρεύουμε καλά το κρεμμύδι σε Sarte με το βούτυρο και το ελαιόλαδο μαζί με ένα κουτάλι νερό για να διευκολύνει το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια βάζουμε το ζαμπόν και τα μπιζέλια (μαγειρεμένα), και όλα μαζί τα τηγανίζουμε για περίπου 6-7 λεπτά, έχοντας ρυθμίσει το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.Όταν το ζαμπόν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τώρα αποστραγγίζουμε το ρύζι και το βάζουμε στην άκρη, ενώ σε άλλα σκεύος μαγειρεύουμε τα αυγά ( Αφού πρώτα τα χτυπήσουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ) με λίγο λάδι, ρυθμίζουμε το αλάτι, συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν, Μόλις ετοιμαστεί, το βάζουμε μαζί στο sarté με τον αρακά.
Τώρα αποστραγγίζουμε το ρύζι και το βάζουμε στην άκρη, ενώ σε άλλα σκεύος μαγειρεύουμε τα αυγά ( Αφού πρώτα τα χτυπήσουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ) με λίγο λάδι, ρυθμίζουμε το αλάτι, συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν, Μόλις ετοιμαστεί, το βάζουμε μαζί στο sarté με τον αρακά.
Ωραία. τώρα μπορούμε να τα ενώσουμε με το ρύζι στο Sarte από με τα περισσότερα συστατικά, Τηγανίζουμε με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, ελέγξτε το αλάτι, αν το ρύζι είναι ακόμα σκληρό προσθέτουμε λίγο νερό και το προσέχουμε μέχρι να γίνει το ρύζι και όλα τα συστατικά είναι καλά συγχωνευμένα.
Μπράβο !! Φτιάξατε πολύ γρήγορα ένα ωραίο και νόστιμο πιάτο,
Και όπως πάντα για κάθε σας σχετικό πρόβλημα ή απορία, μην διστάσετε να γράψετε σε αυτό εδώ το blog
Σας χαιρετώ και 'αύριο πάλι εδώ με μια νέα συνταγή
Και όπως πάντα για κάθε σας σχετικό πρόβλημα ή απορία, μην διστάσετε να γράψετε σε αυτό εδώ το blog
Σας χαιρετώ και 'αύριο πάλι εδώ με μια νέα συνταγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου