Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Η ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ--CESAR SALAD


η σαλατα του καισαρα--CESAR SALAD

20160224_153718.jpg


Γεια σας σήμερα θα σας προτείνω ένα καλό εκκινητή  όπως μια καλή σαλάτα Cesar .(Σαλάτα του Καίσαρα).  
Επειδή υπάρχουν πάντα πολλοί τρόποι για να φτιάξετε τη σάλτσα, βλέπω την εκδοχή του φίλου μου στα μαγειρέματα (Alvaro) με χαμηλό κόστος και χρόνο προετοιμασίας αρκετά γρήγορο και  μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή ή ημερομηνία του έτους και λέγοντας αυτό πηγαίνουμε με τη συνταγή.
Πληροφορίες:
  1. Δυσκολία: εύκολη
  2. Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  3. Δοσολογία: 6 άτομα
  4. Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. Μια σακούλα από μικτό μαρούλι
  2. 100 γρ. ντοματίνια (ή και λιγότερα) συν 2  κανονικές ντομάτες σαλάτας  σε λωρίδες
  3. 300 γρ. ψωμί (5σπορο)
  4. 200 γρ. μαγιονέζα
  5. 130 γρ. του ελληνικού γιαουρτιού
  6. 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  7. 200 γρ. από στήθος κοτόπουλου
  8. 3-4 φιλέτα γαύρου (παστό καθαρισμένο)
  9. μισό λεμόνι συμπιεσμένο
  10. 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  11. το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
  12. 50 ml. εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινάμε με την προετοιμασία της σάλτσας: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, παρμεζάνα (βάλτε τη μισή ποσότητα), το σκόρδο, χυμό λεμονιού, και όταν όλα  συγχωνευθούν καλά προσθέστε τα φιλέτα αντσούγιας και συνεχίστε με το άλεσμα όλων σε χαμηλή ταχύτητα με μπλέντερ. Αν η σάλτσα είναι πολύ υγρή προσθέστε περισσότερη μαγιονέζα, στο τέλος την καλύπτουμε και την αφήνουμε να "ξεκουραστείτε" στο ψυγείο.
Λοιπόν τώρα αρχίζουμε και κόβουμε το ψωμί σε μικρούς κύβους, το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 210 βαθμούς με λίγο λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ψηθεί ( δηλαδή το κάνουμε κρουτόν) και το αφήνουμε στην άκρη.
Τώρα μαγειρεύουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες σε μια κατσαρόλα με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι, και μόλοις ετοιμαστεί το  βγάζουμε από τη φωτιά.
Ας συναρμολογήσουμε λοιπόν τη σαλάτα: Σε ένα μπολ στη βάση του βάλτε το μαρούλι, γύρω τα ντοματίνια και τη ντομάτα και την σαλάτα μαρούλι πάνω στα κρουτόν και μετά το κοτόπουλο που πρέπει να είναι ακόμα ζεστό, συνεχίζουμε βάζοντας 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και τέλος καλύπτουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
 Ωραία.... Ετοιμο για φάγωμα !   ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ    Και  όπως πάντα για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μπορείτε να γράψετε σε αυτό το blog

Σας χαιρετώ μέχρι την επόμενη συνταγή.
https://cocinaitaly.wordpress.com/
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς ήταν η Μακρινίτσα το 1975 μέσα από φιλμ της εποχής

  Πώς ήταν η Μακρινίτσα το 1975 μέσα από φιλμ της εποχής Από το αρχείο του δρ. Γ. Χατζηδάκη Δημοσιεύθηκε  23/01/2025 09:05 Σκαρφαλωμένη στο ...