Παράξενα καιρικά φαινόμενα στην αρχαιότητα που κατέστρεψαν τους εχθρούς των Ελλήνων – Επίσημη καταγραφή διεξαγωγής μετεωρολογικού πολέμου αναφέρεται τρείς φορές στην αρχαία Ελληνική ιστορία, δύο στους Δελφούς και μια στην Λίνδο της Ρόδου
Ο Ξέρξης το 480 π.Χ., μετά τις Θερμοπύλες, έστειλε ένα τμήμα της στρατιάς του αποτελούμενο από 4.000 άνδρες να αρπάξουν τους θησαυρούς του μαντείου και να καταστρέψουν τα ιερά με ρητή εντολή «ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ».
Ο Ηρόδοτος αναφέρει (Ηροδότου «Ιστορίαι» Ουρανία) ότι Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΑΚΗΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ , με 60 άνδρες, χρησιμοποίησε τα ιερά όπλα του ναού, τα οποία μόνα τους (τηλεχειρισμός;) βγήκαν από το άδυτο του ναού όπου φυλάσσονταν και πήραν θέση στο εμπρός τμήμα του ιερού.
Όταν οι Πέρσες έφθασαν στο ύψος του ναού της Προνοίας Αθηνάς, ξέσπασε σφοδρότατη καταιγίδα με βροχή από κεραυνούς που έπεφταν πάνω τους και τους κατάκαιγαν, ενώ τεράστιοι βράχοι αποκόπτονταν από τον Παρνασσό, που παρέσυραν και φόνευαν τους στρατιώτες των βαρβάρων.
Στο βιβλίο του Γάλλου ιστορικού Αμεντέ Τιερύ «Ιστορία των Γαλατών» αναφέρεται πως ο Διόδωρος Σικελιώτης και ο Παυσανίας(Χ 24,4) γράφουν ότι το 279 π.Χ. ο Βρέννος οδήγησε στρατιά (Γαλατών και Κιμρίων) 29.000 ανδρών στους Δελφούς, για την αρπαγή των θησαυρών και την καταστροφή του μαντείου
Όταν οι Γαλάτες πορεύονταν προς τους Δελφούς, γίνονταν δυνατοί σεισμοί πολλές φορές την ημέρα, ακούγονταν ισχυρές βροντές στο στρατόπεδό τους και κεραυνοί από τον ουρανό έπεφταν πάνω σε αυτούς και τους φόνευαν.
Κατόπιν ξέσπασε τρομερή θύελλα από τεράστιο χαλάζι, και ακολούθησε τρομερό ψύχος και χιονόπτωση, ενώ τεράστιοι βράχοι αποκόπτονταν από τον Παρνασσό και σκότωναν τους βαρβάρους. Την επομένη ημέρα δέχθηκαν φονική επίθεση από τους Έλληνες.
Ο εκδοτικός οίκος «ARES PUBLISHERS INC» των ΗΠΑ δημοσίευσε, το 1980, την εργασία δύο Δανών αρχαιολόγων με τίτλο «Τιμαχίδα (Αθηνά) της Λίνδου» της Ρόδου και έλεγε τα εξής:
«Ο βασιλιάς της Περσίας Δαρείος έστειλε στρατεύματα για να σκλαβώσουν την Ελλάδα και το πρώτο νησί στο οποίο έφθασαν ήταν η Ρόδος.
Οι κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στην ακρόπολη της Λίνδου. Μετά από αρκετές ημέρες αποφάσισαν να παραδοθούν, επειδή από την πολυήμερη πολιορκία τελείωσε το νερό.
Η Αθηνά τότε παρουσιάστηκε στο όνειρο ενός άρχοντα και τον ενθάρρυνε να μην παραδοθούν μέχρι που να επιστρέψει, γιατί θα πήγαινε στον Δία να τον παρακαλέσει για τη σωτηρία των κατοίκων. Είχαν αποθέματα νερού μέχρι την επιστροφή της θεάς.
Οι Λίνδιοι ζήτησαν από το ναύαρχο των Περσών, τον Δάτη, προθεσμία μέχρι να τους στείλει η Αθηνά νερό, αλλιώς θα παρέδιδαν την πόλη.
Ο Δάτης γέλασε και δέχθηκε την πρόταση των Λινδίων.
Ο Δάτης γέλασε και δέχθηκε την πρόταση των Λινδίων.
Την επομένη μέγα σκότος σκέπασε την ακρόπολη της Λίνδου και καταρρακτώδης βροχή ξέσπασε μόνο σε αυτή, ενώ δεν έβρεχε ούτε σταγόνα στο στρατόπεδο των Περσών.
Ο Δάτης έκπληκτος έκανε συνθήκη φιλίας, έλυσε την πολιορκία, διέλυσε το στρατόπεδό του και ανήγγειλε ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν κάτω από την προστασία των θεών.
Μάλιστα ο ίδιος ο Δάτης έστειλε δωρεά στην πόλη (ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ) τα κοσμήματά του, την επίσημη ενδυμασία του, τα περιβραχιόνια, την τιάρα, το σπαθί του και τη σκεπαστή αμαξά του, που κάηκαν όταν έπιασε φωτιά ο ναός.
ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΕΥΚΛΕΥΣ – ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΑΝΑΚΤΑ ».
«Η ΓΗ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ»
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
https://www.pentapostagma.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου