Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΠΕΣΚΑΝΔΡΊΤΣΑ ΜΕ ΣΆΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ..

πεσκανδρίτσα με σάλτσα ΕΛΙΑΣ

Γεια σας σήμερα θα προτείνω ένα πιάτο προσαρμοσμένο για ένα ρομαντικό δείπνο, πεσκανδρίτσα με σάλτσα ελιάς. Ένα εύκολο πιάτο  με ένα χρόνο προετοιμασίας αρκετά γρήγορο, γενικά είναι ένα διαφορετικό πιάτο για μια ειδική περίπτωση. .Η  μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορους τρόπους, όπως στη σχάρα, στο φούρνο με πατάτες και λαχανικά, επίσης, με μια ροζ σάλτσα πιπεριάς ταιριάζει πολύ ή και  με μια φέτα μπέικον είναι ένας άλλος τρόπος να κάνουμε την προετοιμασία..
.Σε αυτό το διαφορετικό για δείπνο στο σπίτι για μια εξαιρετική περίπτωση με  ψάρια που μπορούμε να κάνουμε ένα ορεκτικό ή ένα ρολό καπνιστού σολομού με τυρί και μπαχαρικά philadelphia, ή χτένια ογκρατέν ψημένα για πρώτο πιάτο με λαζάνια ή κρέπες και ψάρια. Συνεχίζουμε με την πεσκανδρίτσα, και για το τέλος  ένα κέικ που να έχει φράουλες.
Είναι ένα τυπικό.εύκολο μενού για να παρουσιάσετε  εκλεπτυσμένα πιάτα για να εντυπωσιάσετε τον καλεσμένο σας.
Φυσικά θα πρέπει να διακοσμήσετε το τραπέζι με λουλούδια και κεριά προσαρμοσμένα για την περίσταση.
Και λέγοντας όλα αυτά προχωράμε με τη σημερινή συνταγή μας. 
Πληροφορίες:
  1. Χαμηλή δυσκολία
  2. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 50 λεπτά
  3. Δοσολογία για 2 άτομα
  4. Μέσο κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. 500 γρ. φρέσκια πεσκαντρίτσα (αν δεν είναι φρέσκια, αγοράστε την κατεψυγμένη)
  2. 1 escalonia συν 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  3. 10 ντοματίνια
  4. 100 γρ. μεικτών ελιών
  5. 30 ml. του ελαιολάδου συν μία κουταλιά εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
  6. λίγο αλεύρι
  7. αλάτι και μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
  8. μερικές ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι
  9. μισό ποτήρι λευκό κρασί
  10. λίγο μαϊντανό 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεκινάμε με το καθάρισμα της πεσκανδρίτσας, αφαιρόντας το δέρμα και τα οστά πλένοντας την με τρεχούμενο νερό, και κόβουμε τελικά σε φέτα χοντρή..
Ωραία αλευρώνουμε  την πεσκανδρίτσα, μαγειρεμένο το στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει και από στις 2 πλευρές, μετά σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα escalonia, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αφήνουμε  να σιγοβράσει σκεπασμένο με το καπάκι για 15 λεπτά με την προσθήκη νερού και ακολούθως τα ψάρια . Όταν πιει το  νερό είναι έτοιμο.να προσθέσουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις ελιές και το ψιλοκομμένο τσίλι, Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα, πάντα στο τέλος χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρυθμίζουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Προσέχουμε η σάλτσα να έχει την επιθυμητή πυκνότητα και είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Είναι καλό να συνοδεύεται με μικρές ολόκληρες βραστές πατάτες.
Μπράβο!  Είστε έτοιμοι να φάτε. 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ και όπως  πάντα για κάτι συγκεκριμένο ή αν έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να γράψετε σε αυτό το blog.
Χαιρετισμούς σε όλους και αύριο θα επανέλθω με περισσότερες συνταγές..
πεσκαντρίτσα σε σάλτσα ελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καίτη Γκρέυ: Πέθανε σε ηλικία 101 ετών η σπουδαία τραγουδίστρια

  Καίτη Γκρέυ: Πέθανε σε ηλικία 101 ετών η σπουδαία τραγουδίστρια NDP Εδινε μάχη με διάφορα προβλήματα υγείας τους τελευταίους μήνες Έφυγε ...