Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ - ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΓΕΥΣΗ

συνταγή-φτιάχνουμε-μακαρόνια-με-τόνο

Συνταγή – Φτιάχνουμε μακαρόνια με τόνο

Νόστιμη συνταγή για μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα, μια υπέροχη συνταγή που θα καταπλήξει τους πάντες με την υπέροχη μεσογειακή γεύση του. Ο συνδυασμός του σκόρδου με την κόκκινη ντομάτα και τα ζυμαρικά με τόνο, είναι ιδανικός και κατάλληλος για όλη την οικογένεια.

Για τα μακαρόνια με τόνο θα χρειαστείτε:

  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτιά κύβους ντομάτας – 450 γραμμάρια –
  • 425 γραμμάρια τόνο κονσέρβα, σε λάδι
  • 1 πακέτο 500 γραμμάρια μακαρόνια, σπαγγέτι
Η ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιήσαμε βγάζουν 4 μερίδες – Θα χρειαστείτε μόνο 6 υλικά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά – Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Διαδικασία:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο ώστε να τσιγαριστεί και να ροδίσει ελαφρώς, μέχρι 1 – 2 λεπτά το πολύ.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό μέσα στο τηγάνι μας με προσοχή, γιατί έχει αποκτήσει υψηλή θερμοκρασία και θα πρέπει από τη στιγμή που το ρίξατε να ανακατεύετε συνεχόμενα για ένα λεπτό, αμέσως μετά προσθέστε την σάλτσα ντομάτας.
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν τα υλικά ανακατεύοντας ανά διαστήματα, θα χρειαστεί να βράσει περίπου 5 με 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει πολύ καλά.
Αδειάστε το λάδι που περιέχεται μέσα στην κονσέρβα του τόνου (όχι όμως στον νεροχύτη, αλλά σε ένα μπουκάλι, για να μπορέσετε αργότερα να το πετάξετε στα κατάλληλα σημεία που δε θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και την αποχέτευση σας) ρίξτε τον τόνο στο τηγάνι, σπάστε το σε κομμάτια με ένα πιρούνι και απλώστε το ανακατεύοντας καλά με όλα τα υλικά. Σιγοβράστε για  περίπου 5 λεπτά ακόμα.
Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βάλτε τη στη φωτιά να πάρει βράση. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει σημαίνει ότι έχει φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού και προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας για τον χρόνο που απαιτείται ώστε να βράσουν τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήσαμε (ποικίλη από 8 – 12 λεπτά ), ακόμη μπορείτε να τα βράσετε 1 με 2 λεπτά λιγότερο ώστε να γίνουν al dente. Μόλις είμαστε έτοιμοι και πριν στραγγίξουμε τα μακαρόνια,  φροντίζουμε να φυλάξουμε περίπου μισό ποτήρι από το νερό τους, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε κανονικά.
Το νερό που φυλάξαμε από την κατσαρόλα, περιέχει άμυλο από τα μακαρόνια και θα μας βοηθήσει ώστε να σφίξει και να δέσει η σάλτσα μας πολύ καλά και να ενσωματωθεί μαζί με τα μακαρόνια με τόνο
Βάλτε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια που μόλις στραγγίξαμε σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το μισό ποτήρι νερού που έχουμε φυλάξει, ανακατέψτε καλά ρίξε και λίγο μαύρο πιπέρι, αφήστε το για ένα 1 έως 2 λεπτά το περισσότερο σε μέτρια θερμοκρασία, ώστε η σάλτσα μας να γίνει ένα «σώμα» με τα ζυμαρικά και να δέσει καλά με αυτά.
Σερβίρετε σε μερίδες και απολαύστε όσο είναι ακόμα ζεστά.
Εύκολη και απλή συνταγή για μακαρόνια με τόνο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, αφού έχει πλούσια αρώματα και υπέροχη γεύση που θα τους ξετρελάνει όλους στο σπίτι.
https://www.votanonkipos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πανηγύρεις Αγίου Τρύφωνος και Υπαπαντής του Κυρίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος

  Πανηγύρεις Αγίου Τρύφωνος και Υπαπαντής του Κυρίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος 30 Ιανουαρίου 2025 - 14:56 Την μνήμη του  Αγίου Μεγαλομάρτυρ...