BIGOI (μακαρονια) με σαλτσα (ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ)
Καλημέρα σε όλους. Σήμερα θα προτείνω μια γρήγορη και εύκολη συνταγή κάνοντας σάλτσα Bigoi, τυπικό πιάτο της Βενετίας, για κάθε μέρα ή και γαι ειδικές περιστάσεις, όπως η Μεγάλη Παρασκευή.
Συνήθως χαρακτηρίζετται για την παρουσία τω φρέσκων καθαρισμένων κρεμμυδιών και παστού γαύρου (αντζούγιας). Μπορείτε να πείτε ότι είναι μια πάστα με γαύρο. Έχει χαμηλό κόστος η συνταγή και χρησιμοποιείται με μακαρόνια ολικής αλέσεως
Και πάμε με τηνσυνταγή.
Πληροφορίες:
- Χαμηλή δυσκολία
- Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
- Δόση για 4 άτομα
- Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 450 γρ. σπαγγέτι
- 300 γρ. παστού γαύρου (αντζούγιας)
- 40 ml. ελαιολάδου
- 30 γρ. του βουτύρου
- μισό ποτήρι λευκό κρασί
- λεπτό αλάτι και μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λίγο τριμμένη παρμεζάνα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινάμε με τον γαύρο. Αφαιρούμε το κεφάλι και το κεντρικό ψαροκόκαλο αφήνοντας μόνο τα φιλέτα και πάντα κάτω από τρεχούμενο νερό αφαιρώντας όλη την ακαθαρσία που υπάρχει, και τον αφήνουμε στην άκρη.
Μετά κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες, όταν ο κατάλογος αυτός το μαγειρεμένο σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερό, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και έτσι, παρακάμπτουμε το ανακάτεμα.
Μόλις το κρεμμύδι γίνει μαλακό, προσθέτουμε τα φιλέτα αντσούγιας (γαύρου) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να κομματιαστεί και τέλος τα σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήνοντάς το να εξατμιστεί και τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και κλείνουμε το μάτι μετά από λίγο. Προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι (θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι, επειδή οι γαύροι είναι ήδη αλμυροί)
Κατόπιν μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά που χρειάζονται για να γίνουν al dente (ο χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα των ζυμαρικών και τον χρόνο λήξης), μόλις τελειώσετε τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα Sarte με τη σάλτσα, και τα σοτάρετε όλα μαζί με λίγο παρμεζάνα και βούτυρο, προσθέτοντας λίγο νερό ζεστό αν η σάλτσα είναι πολύ σκληρή.
Όταν όλα είναι καλά συγχωνευμένα και η σάλτσα έχει την επιθυμητή πυκνότητα, το σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό στην κορυφή (προαιρετικά)
Μπράβο σας και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ και όπως πάντα για κάτι συγκεκριμένα ή αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μην διστάσετε να μου γράψετε σε αυτό το blog. Χαιρετισμός σε όλους και αύριο επιστρέφω με περισσότερες συντσγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου