Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ADHD

Κατανόηση της ADHD


Αποτέλεσμα εικόνας για ADHD

Τι είναι η ADHD; Η ADHD είναι μια κοινή διαταραχή που επηρεάζει την εστίαση, τον αυτοέλεγχο και άλλες δεξιότητες σημαντικές στην καθημερινή ζωή. Προκαλείται από διαφορές στην ανατομία και την καλωδίωση του εγκεφάλου και συχνά εκτελείται σε οικογένειες.

Η ADHD είναι μια από τις πιο συνήθεις συνθήκες στην παιδική ηλικία. Επηρεάζει το πώς λειτουργούν τα παιδιά στο σχολείο και στην καθημερινή ζωή. Υποψία ή ακρόαση ότι το παιδί σας έχει ADHD (γνωστό και ως ADD) μπορεί να εγείρει πολλές ερωτήσεις, ακόμα και βασικές ερωτήσεις όπως "τι είναι η ADHD;" Μπορεί να αναρωτιέστε για συμπτώματα και πώς να βοηθήσετε το παιδί σας.
Ενημερωτικό δελτίο ADHD
Η κατανόηση των προκλήσεων της ADHD σας επιτρέπει να βρείτε την καλύτερη δυνατή βοήθεια για το παιδί σας. Αυτή η επισκόπηση μπορεί να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις σας σχετικά με τη ΔΕΠΥ, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας.Παρέχει βασικές πληροφορίες για να ξεκινήσετε. Αλλά θα βρείτε επίσης πιο εμπεριστατωμένες πληροφορίες, συμβουλές και γνώση εμπειρογνωμόνων.
Αποτέλεσμα εικόνας για ADHD
Αν ανησυχείτε το παιδί σας μπορεί να έχει ΔΕΠΥ, ακολουθούν τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε . Και αν το παιδί σας είχε διαγνωστεί μόνο με ADHD, μάθετε τι να κάνετε στη συνέχεια .

Στιγμιότυπο: Τι είναι η ADHD 

Η ADHD είναι μια διαταραχή που περιλαμβάνει μια ομάδα βασικών δεξιοτήτων γνωστών ως εκτελεστική λειτουργία . Η εκτελεστική λειτουργία επηρεάζει την ικανότητα εστίασης, οργάνωσης, χρήσης μνήμης εργασίας και άλλων εκτελεστικών δεξιοτήτων.
Η ADHD προκαλείται από διαφορές στην ανάπτυξη της ανατομίας και της καλωδίωσης του εγκεφάλου. Τρέχει συχνά σε οικογένειες. Ο καθένας έχει συμπτώματα της ΔΕΠΥ κάποια στιγμή. Αλλά για να διαγνωστεί με ADHD, τα παιδιά πρέπει να έχουν πολύ μεγαλύτερη δυσκολία με αυτά τα προβλήματα από τους συνομηλίκους τους. Τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ έχουν επίσης προκλήσεις σε περισσότερες από μία περιοχές - για παράδειγμα, στο σχολείο, στο σπίτι και στις φιλίες.
Οι εκτιμήσεις για το πόσα παιδιά στις ΗΠΑ έχουν ADHD κυμαίνονται από 5% έως 11%.Για πολύ καιρό, οι άνθρωποι πίστευαν ότι η ADHD ήταν κάτι που μόνο παιδιά-αγόρια, ειδικότερα, είχαν. Ωστόσο, η έρευνα έχει δείξει ότι τα συμπτώματα ADHD μπορεί να επιμείνουν σε ενήλικες σε ορισμένους ανθρώπους και ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια το έχουν τόσο συχνά όσο οι άνδρες και τα αγόρια .
Pierson Feeney
Τα παιδιά με ADHD αγωνίζονται με βασικούς τομείς της εκτελεστικής λειτουργίας που είναι υπεύθυνοι για την εστίαση, τον έλεγχο παλμών και άλλες δεξιότητες.
Ορισμένες από τις δεξιότητες που τα παιδιά με ΔΕΠΥ συχνά παλεύουν περιλαμβάνουν:
Τα περισσότερα παιδιά δεν ξεπερνούν εντελώς τη ΔΕΠΥ, αν και ορισμένα συμπτώματα μπορεί να μειωθούν ή να εξαφανιστούν καθώς μεγαλώνουν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν θεραπείες για τη ΔΕΠΥ που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων. Και υπάρχουν υποστηρικτές στο σχολείο που μπορούν να διευκολύνουν τη μάθηση.

Βυθίστε βαθύτερα

Επιστροφή στην κορυφή

ADHD σημάδια και συμπτώματα

Τα κύρια συμπτώματα της ΔΕΠΥ είναι η έλλειψη προσοχής , η παρορμητικότητα και η υπερδραστηριότητα . Μπορούν, ωστόσο, να φαίνονται διαφορετικά σε διαφορετικά παιδιά. Και κάποια συμπτώματα μπορεί να αλλάξουν ή ακόμα και να εξαφανιστούν καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν.
Το στερεότυπο των παιδιών με ADHD είναι ότι βρίσκονται πάντα σε κίνηση, είναι παρορμητικά και υπερκινητικά και συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς στο σπίτι και στο σχολείο.

Η ADHD είναι ουσιαστικά ένα ζήτημα με εκτελεστική λειτουργία.
 Εξαιτίας αυτού, τα παιδιά με ΔΕΠΥ συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα:Αλλά μερικά παιδιά με ΔΕΠΥ δεν έχουν ποτέ αυτά τα συμπτώματα.
 Μπορεί να έχουν μόνο προβλήματα με την απροσεξία. Αυτά τα παιδιά μπορεί να αναγνωριστούν ως άτομα που έχουν ADHD Inattentive Type . (Μπορεί επίσης να αναφέρεται ως ADD ή ADHD χωρίς υπερκινητικότητα).
  • Διαχείριση χρόνου
  • Να πάρει και να παραμείνει οργανωμένος
  • Διαχείριση συναισθημάτων
  • Δώστε προσοχή και θυμηθείτε τα πράγματα
  • Μετατόπιση της εστίασης από το ένα πράγμα στο άλλο
  • Ξεκινώντας για εργασίες
  • Σκεφτείτε πριν λέτε ή κάνετε πράγματα
Υπάρχει ένα πολύ συγκεχυμένο σημάδι της ADHD. Τα παιδιά που στερούνται το επίκεντρο τις περισσότερες φορές συχνά μπορούν να "υπερκοίσουν" ή να επικεντρωθούν πολύ καλά σε εργασίες ή δραστηριότητες που βρίσκουν πραγματικά ενδιαφέρουσες.
Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να είναι σε θέση να επικεντρωθεί για ώρες ενώ παίζει ένα άθλημα ή κάνει ένα έργο τέχνης. Ή τα παιδιά μπορεί να υπερφορτωθούν σε βιντεοπαιχνίδια ή τηλεοπτική εκπομπή, μέχρι που δεν ακούνε το όνομά τους που καλείται.
Η εστίαση στο σχολείο μπορεί να είναι πολύ σκληρή, ωστόσο, ακόμη και όταν τα παιδιά γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό. Αυτό μπορεί να φανεί ότι το ADHD είναι ένα "πρόβλημα θέλησης", όταν στην πραγματικότητα δεν είναι. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του "δεν θα" (θέληση) και "δεν μπορεί." Ένας εγκέφαλος ενός παιδιού με ADHD έχει μια πιο δύσκολη μετατόπιση του χρόνου εστίαση.
Μερικά παιδιά παρουσιάζουν συμπτώματα ADHD στο νηπιαγωγείο . Αλλά για πολλούς, δεν υπάρχουν σαφή σημάδια ΔΕΠΥ μέχρι την τρίτη ή τέταρτη τάξη. Μερικά παιδιά δεν θα παρουσιάσουν ενδείξεις ADHD μέχρι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του γυμνασίου ή του γυμνασίου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι απαιτήσεις για την εκτελεστική λειτουργία-οργάνωση, προγραμματισμός, διαχείριση του χρόνου - γίνονται πιο έντονες καθώς τα παιδιά προχωρούν στο σχολείο.
Εδώ είναι μερικές ενδείξεις που μπορείτε να δείτε εσείς ή ο καθηγητής του παιδιού σαςσε διαφορετικά επίπεδα βαθμού:
Προσχολική-Βαθμός 2
  • Αγνοεί τις οδηγίες ή δεν τις ακολουθεί
  • Πιάζει τα πράγματα χωρίς άδεια
  • Γίνεται εύκολα και εξαιρετικά απογοητευμένος
  • Πρέπει να υπενθυμίζεται συχνά να σταματά και να ακούει
  • Έχει πρόβλημα να ξεκινήσει τις εργασίες
  • Παίρνει, φιγούρα ή συνομιλίες όταν αναμένεται να είναι ήσυχη
Βαθμοί 3-7
  • Φαίνεται αστείο και αποσπασματικό, και χάνει εύκολα την εστίαση
  • Συχνά χάνει ή ξεχνά πράγματα
  • Είναι συχνά ανήσυχος
  • Τείνει να ξεχάσει να φέρει στο σπίτι αναθέσεις ή να τους μετατρέψει
  • Δεν θεωρεί τις συνέπειες πριν κάνει τα πράγματα
  • Δεν ολοκληρώνει εργασίες σε εύλογο χρονικό διάστημα
Εφηβοι
  • Έχει πρόβλημα να πάρει οργανωμένη και να δώσει προτεραιότητα στα πράγματα
  • Συχνά ενεργεί παρορμητικά
  • Συχνά τρελαίνεται και μιλάει πάρα πολύ
  • Έχει πρόβλημα στην τήρηση των προθεσμιών και την ολοκλήρωση των εργασιών
  • Συχνά χρειάζεται να ξαναδιαβάσετε τα πράγματα ή να επαναλάβετε τις οδηγίες
  • Συχνά βγάζει από αναθέσεις , κάνει λάθη
Ενώ πολλά παιδιά με ADHD βιασύνη μέσω αποστολών, άλλοι πραγματικά εργάζονται πιο αργά από άλλα παιδιά. Η αργή ταχύτητα επεξεργασίας είναι κοινή σε παιδιά με ΔΕΠΥ. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ολοκληρώσετε τις εργασίες ή να εξηγήσετε τα πράγματα τόσο γρήγορα όσο οι συνομήλικοί τους. Επίσης, τα παιδιά με ΔΕΠΥ μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μαθησιακές διαφορές, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Άλλα θέματα που μπορούν να συνυπάρχουν με τη ΔΕΠΥ

Η ADHD δεν είναι μαθησιακή αναπηρία , παρόλο που μπορεί να επηρεάσει τη μάθηση.Αλλά η ΔΕΠΥ συχνά συνυπάρχει με κοινά μαθησιακά ζητήματα όπως η δυσλεξία , η δυσκαλαλία και η δυσγρίπια . Πολλά παιδιά με ADHD παλεύουν επίσης με προβλήματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος και η κατάθλιψη σε κάποιο σημείο.
Εδώ είναι μερικά θέματα που συχνά συμβαίνουν με, ή μπερδεύονται, με την ADHD:
Τα εκτελεστικά θέματα λειτουργίας και η ADHD είναι στενά συνδεδεμένα. Στην πραγματικότητα, τα συμπτώματα και οι δυσκολίες της ΔΕΠΥ είναι προβλήματα εκτελεστικής λειτουργίας . Τα προβλήματα με την προσοχή, τον αυτοέλεγχο, τη μνήμη και την οργάνωση οφείλονται συχνά σε αδύναμες εκτελεστικές δεξιότητες.
Η δυσλεξία εμφανίζεται σε περίπου 20 έως 40 τοις εκατό των παιδιών με ADHD. Αυτό το κοινό ζήτημα μάθησης επηρεάζει την ικανότητα ανάγνωσης. Η δυσλεξία μπορεί επίσης να επηρεάσει και άλλες μαθησιακές δεξιότητες όπως η μαθηματική, η ορθογραφία και η γραφή.
Παρακολουθήστε ως εμπειρογνώμονας μιλά για το πώς συμβαίνει η ADHD και η δυσλεξία .
Wendy Davis
Η δυσψαλκία και η δυσγρίπια είναι επίσης συχνές σε παιδιά με ADHD (και αντίστροφα). Η δυσκαλαλία είναι μια μαθησιακή διαταραχή που επηρεάζει τα μαθηματικά, ενώ η δυσγροπία επηρεάζει τη γραφή.
Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δυσκάλκλεια και τη δυσγρίπια .
Η αργή ταχύτητα επεξεργασίας δεν αποτελεί μέρος της ADHD, αλλά μπορεί να προστεθεί στις προκλήσεις. Η ταχύτητα επεξεργασίας είναι σαν τον κινητήρα που οδηγεί στο πόσο καλά τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες της εκτελεστικής λειτουργίας. Έτσι τα παιδιά με αργή ταχύτητα επεξεργασίας μπορεί να έχουν πιο δύσκολο χρόνο να ξεκινήσουν τις εργασίες τους, να παραμείνουν εστιασμένοι και να παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο κάνουν.
Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αργή ταχύτητα επεξεργασίας .
Μπορεί να προκύψουν προβλήματα αισθητικής επεξεργασίας σε ορισμένα παιδιά με ADHD. Αυτά τα παιδιά έχουν πρόβλημα με το χειρισμό εισροών που έρχονται μέσα από τις αισθήσεις . Μπορούν να πάρουν συγκλονισμένοι από πράγματα όπως μυρωδιά, θόρυβο, γεύση και υφές.
Η διαταραχή της ακουστικής επεξεργασίας μπορεί να μοιάζει με ADHD. Αυτό συμβαίνει επειδή το πρόβλημα που ακολουθείται από οδηγίες ή μιλάμε με ανθρώπους μπορεί να είναι σημάδια και των δύο. Αλλά ενώ τα συμπτώματά τους μπορεί να φαίνονται παρόμοια, αυτά τα δύο θέματα είναι πολύ διαφορετικά.
Οι μη λεκτικές αναπηρίες μάθησης είναι μαθησιακά ζητήματα που επηρεάζουν τις κοινωνικές δεξιότητες . Τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ συχνά αγωνίζονται με κοινωνικές δεξιότητες, και αυτά τα δύο θέματα μπορούν να συμβούν συγχρόνως.
Το άγχος και η κατάθλιψη συμβαίνουν συχνά με τη ΔΕΠΥ. Τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ψυχικής υγείας από παιδιά που δεν έχουν ADHD.
Διαβάστε για τη σχέση μεταξύ άγχους και ADHD και κατάθλιψης και ADHD .

Πιθανές αιτίες της ADHD

Έχουν γίνει πολλές έρευνες τα τελευταία χρόνια που έχουν επισημάνει τις πιθανές αιτίες της ADHD. Οι μελέτες απεικόνισης του εγκεφάλου έχουν εξετάσει την ανατομία του εγκέφαλου και την καλωδίωση σε άτομα που έχουν ADHD και εκείνους που δεν το κάνουν.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάπτυξη του εγκεφάλου είναι πολύ παρόμοια. Αλλά τα παιδιά με ADHD έχουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη περίπου τριών ετών σε ορισμένα συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου. Αυτοί είναι οι τομείς που εμπλέκονται σε εκτελεστικές λειτουργίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιδιά με ADHD μπορεί να ενεργούν ένα έως τρία χρόνια νεότεροι από άλλα παιδιά της ηλικίας τους .
Η έρευνα δείχνει επίσης κάποιες διαφορές στα δίκτυα που βοηθούν τα μέρη του εγκεφάλου να επικοινωνούν μεταξύ τους. Και υπάρχουν διαφορές ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου ενεργούν όταν συμμετέχουν στην επικοινωνία αυτή.
Dusty Davis
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αυτές οι διαφορές δεν έχουν καμία σχέση με τη νοημοσύνη ή το IQ. Τα παιδιά με ΔΕΠΥ είναι εξίσου έξυπνα με τα παιδιά χωρίς ΔΕΠΥ.
Η γενετική φαίνεται να παίζει ρόλο.Έρευνες έδειξαν ότι η ADHD τείνει να τρέχει σε οικογένειες. Ένα παιδί με ADHD έχει μία στις τέσσερις πιθανότητες να έχει τουλάχιστον έναν γονέα που τον έχει επίσης. Και υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι ένα άλλο στενό μέλος της οικογένειας έχει επίσης ADHD.
Διαβάστε την ειλικρινή ιστορία ενός μπαμπά για τη μετακίνηση πέρα ​​από την ενοχή της "δίνοντας" τον γιο του ADHD .

Πώς διαγιγνώσκεται η ADHD

Δεν υπάρχουν εξετάσεις αίματος ή απεικόνισης που να μπορούν να διαγνώσουν τη ΔΕΠΥ. Αντ 'αυτού, οι αξιολογητές χρησιμοποιούν μια ποικιλία εργαλείων για να καθορίσουν εάν ένα παιδί έχει ADHD. Το ένα είναι ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συμπεριφορά του παιδιού (κανονικές κλίμακες αξιολόγησης). Μια άλλη είναι μια κλινική συνέντευξη τόσο με το παιδί όσο και με τους γονείς.
Yimeng Cui
Οι γονείς θα ερωτηθούν για ένα λεπτομερές ιστορικό της υγείας του παιδιού, του παρελθόντος και του παρόντος. Ο κλινικός γιατρός θα θέλει επίσης να συζητήσει πώς λειτουργεί το παιδί στο σχολείο, στο σπίτι και σε κοινωνικές καταστάσεις.
Είναι καλύτερο εάν η αξιολόγηση γίνεται από έναν ειδικό που καταλαβαίνει την ADHD και άλλες διαταραχές που μπορεί να έχουν τα παιδιά. (Ανακαλύψτε τι πρέπει να αναζητήσετε σε μια σωστή αξιολόγηση ADHD .)
Τα είδη επαγγελματιών που μπορούν να διαγνώσουν τη ΔΕΠΥ σε παιδιά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
  • Παιδίατροι
  • Παιδοψυχολόγοι παιδιών και εφήβων
  • Αναπτυξιακοί παιδίατροι
  • Παιδιατρικοί νευροψυχολόγοι
  • Ψυχίατροι νοσηλευτές
  • Κλινικοί ψυχολόγοι
  • Εγκεκριμένοι κλινικοί κοινωνικοί λειτουργοί
  • Εξουσιοδοτημένοι σύμβουλοι ψυχικής υγείας
  • Πιστοποιημένοι γάμοι και οικογενειακοί θεραπευτές
Πολλοί μπορούν επίσης να αξιολογήσουν για θέματα που συμβαίνουν συχνά με τη ΔΕΠΥ. Αυτό περιλαμβάνει θέματα μάθησης και ψυχικής υγείας.

Πώς οι επαγγελματίες μπορούν να βοηθήσουν με τη ΔΕΠΥ

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά που έχουν ADHD. Το πώς βοηθούν εξαρτάται από την ειδικότητά τους και το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται. Εδώ είναι μερικοί από τους ειδικούς που συνήθως βοηθούν τα παιδιά με ADHD.
Ψυχολόγοι, εξουσιοδοτημένοι σύμβουλοι ψυχικής υγείας, πιστοποιημένοι κλινικοί κοινωνικοί λειτουργοί και αδειοδοτημένοι γάμοι και οικογενειακοί θεραπευτέςμπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους γονείς να κατανοήσουν τη ΔΕΠΥ και να αναπτύξουν στρατηγικές για τη βελτίωση των συμπτωμάτων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας ή θεατρικής θεραπείας για να βοηθήσει τα παιδιά να βελτιώσουν τη στάση και τη συμπεριφορά. Θα μπορούσαν επίσης να κάνουν θεραπεία συμπεριφοράς για να βοηθήσουν τα παιδιά να μετατρέψουν αρνητικές συμπεριφορές και συνήθειες σε θετικές.
Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να συνταγογραφήσουν και να παρακολουθήσουν φάρμακα ADHD . Επίσης, ρυθμίζουν με ακρίβεια το φάρμακο μέχρι να βρουν το σωστό τύπο, τη δοσολογία και το χρόνο για το παιδί σας. Κάνοντας αυτό μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει τυχόν παρενέργειες . Τα φάρμακα δεν θεραπεύουν τη ΔΕΠΥ. Αλλά μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τα συμπτώματα για περίπου το 80% των ανθρώπων με ADHD.
Anya Wasko
Οι σχολικοί ψυχολόγοι μπορούν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό υποστήριξης και παρεμβάσεων στο σχολείο.Μπορούν επίσης να εργάζονται άμεσα με παιδιά σε ακαδημαϊκούς, κοινωνικές δεξιότητες και διαχείριση συμπεριφοράς.
Οι εκπαιδευτές ειδικής εκπαίδευσηςμπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη σχεδίων παρέμβασης συμπεριφοράς .Μπορούν επίσης να συνεργαστούν με τα παιδιά για να δημιουργήσουν ακαδημαϊκές και κοινωνικές δεξιότητες και να διαχειριστούν συμπεριφορά. Αυτοί οι δάσκαλοι παρέχουν μερικές φορές ιδιωτικές υπηρεσίες διδασκαλίας και διδάσκουν δεξιότητες οργάνωσης.
Οι εκπαιδευτικοί θεραπευτές βοηθούν τα παιδιά να δουλεύουν σε ποικίλες δεξιότητες.Μπορούν να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένους τομείς που διδάσκονται. Μπορούν επίσης να διδάξουν οργανωτικές δεξιότητες και να βοηθήσουν τα παιδιά να οικοδομήσουν βασικές δεξιότητες μάθησης. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις ικανότητες των εκπαιδευτικών θεραπευτών .
Οι οργανωτικοί προπονητές είναι σύμβουλοι που μπορείτε να νοικιάσετε για να βοηθήσετε το παιδί σας. Δουλεύουν με παιδιά για την οικοδόμηση των δεξιοτήτων διοργάνωσης και διαχείρισης του χρόνου. Μπορούν επίσης να εργαστούν για τις δεξιότητες σπουδών. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα διοργανωτικά λεωφορεία .

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας με ADHD

Η άνοδος ενός παιδιού με ADHD έχει τις προκλήσεις του (και τις ανταμοιβές του).Υπάρχουν όμως τρόποι που μπορείτε να υποστηρίξετε το παιδί σας και να βοηθήσετε στην ανάπτυξη ζωτικών δεξιοτήτων. Μπορείτε επίσης να συμβάλλετε στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της ανθεκτικότητας του παιδιού σας.
Το παιδί σας μπορεί να μάθει να διαχειρίζεται μερικά από τα συμπτώματα της ADHD και να επιτύχει. Εδώ είναι μερικά μόνο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε:
Για περισσότερες ιδέες, εξερευνήστε αυτή τη συλλογή στρατηγικών ADHD για να δοκιμάσετε στο σπίτι .
Είναι σημαντικό και για εσάς να έχετε υποστήριξη.
Επιστροφή στην κορυφή

Βασικές τακτικές

  • Η ADHD είναι μια κοινή κατάσταση που επηρεάζει την εστίαση, τον αυτοέλεγχο και άλλες δεξιότητες.
  • Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με ADHD.
  • Η αύξηση ενός παιδιού με ΔΕΠΥ μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσει το παιδί σας να επιτύχει στο σχολείο και στη ζωή.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Κατανόηση της ομάδας γραφικών
Η ομάδα Understood αποτελείται από συγγραφείς, συντάκτες και συντονιστές της κοινότητας, πολλοί από τους οποίους έχουν παιδιά με θέματα μάθησης και προσοχής.

https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&prev=search&rurl=translate.google.com&sl=en&sp=nmt4&u=https://www.understood.org/en&xid=17259,1500002,15700023,15700124,15700149,15700186,15700190,15700201,15700214,15700230&usg=ALkJrhjoTn44t-r1-c2oX6IJmSMJYGMelg



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!

  Καλή Εργατική Πρωτομαγιά! Κάλυ 1 Μαΐου Ας δούμε πώς έχει αλλάξει η δουλειά τα τελευταία χρόνια. Η εργασία έχει υποστεί βαθύ μετασχηματισμό...