Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ SCAMORZA ( ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ )

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ SCAMORZA ( ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ )

Agrodolce


Καλημέρα, σήμερα προτείνω μια υπέροχη γιορταστική συνταγή.  Λαζάνια γεμιστά με σολομό και τυρί scamorza, διαφορετικό πιάτο και καλή για να εντυπωσιάσει  την παρέα..Αν σας είναι δύσκολο όπως δίνεται, ακολουθείτε τον εύκολο δρόμο αγοράζοντας τα,ζυμαρικά από το σούπερ μάρκετ . Έχει ένα μέτριο κόστος και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για την προετοιμασία, μας δίνει ένα πλεονέκτημα επειδή μπορεί να προετοιμάσει εκ των προτέρων και είναι ένα ωραίο δείπνο με τον σύντροφό σας, κάνοντας απλά ένα ζέσταμα στο πιάτο.
 Η συνταγή που είναι με σπιτικά ζυμαρικά, είναι πολύ πλουσιότερη από τα έτοιμα αλλά όλα εξαρτώνται από το χρόνο που έχουμε. Ο σολομός μπορεί να συνδυαστεί με κολοκυθάκια ή άλλα λαχανικά  ακόμα και με κάποιο ελαφρύτερο τυρί. Αυτά και πάμε με τη συνταγή.
Πληροφορίες:
  1. Μεσαία δυσκολία
  2. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας λίγο περισσότερο από 2 ώρες
  3. Δόση για 6 άτομα
  4. Μεσαίο-υψηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για να φτιάξουμε 1 kg. φρέσκων ζυμαρικών:
  1. 1 kg. από αλεύρι 00
  2. καλό αλάτι που απαιτείται
  3. 4 αυγά
  4. 30 ml. εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ BESAMEL:
  1. 1 λίτρο γάλακτος
  2. 140 γρ.  βούτυρο
  3. 100 ml. ηλιέλαιο
  4. 220 γρ. αλεύρι
  5. λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  6. 200 ml. ζεστό νερό
ΤΑ  ΥΠΟΛΟΙΠΑ
  1. 450 γρ. καπνιστού σολομού
  2. μισό κρεμμύδι και 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  3. 250 γρ. de Scamorza (τριμμένο καπνιστό τυρί, όχι μαλακή ζύμη)
  4. 130 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  5. μια βολή κονιάκ
  6. 20 ml. ελαιολάδου
  7. λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινήσαμε με την παραγωγή φρέσκων ζυμαρικών: Κοσκινίστε το αλεύρι πάνω στο τραπέζι, κάνοντας ένα ηφαίστειο και προσθέτουμε στο κέντρο τα αυγά, το αλάτι, το λάδι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία μπάλα και ομαλή. Η ζύμη δεν πρέπει να γίνει πάρα πολύ μαλακή, γιαυτό μπορείτε να το διορθώσετε προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι . Τώρα καλύψουμε τη ζύμη με μια διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Την ώρα που περιμένουμε προετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ και το γέμισμα.
Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ
 Βάζουμε το νερό και το γάλα να βράσουν  σε ξεχωριστά δοχεία και τα κρατάμε ζεστά, ενώ σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι βούτυρο για να ζεσταθούν και στη συνέχεια, προσθέτουμε  το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε με το μαγειρικό αναδευτήρι  μέχρι να συγχωνευθούν πολύ καλά και προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους, πάντα συνεχίζοντας  να προσθέτουμε το γάλα σταδιακά  πάντα ανακατεύοντας  μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα  προσθέτουμε το ψιλό αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο αφήνοντας το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει μια παχιά  μπεσαμέλ και πάντα με αναμένο το μάτι της κουζίνας και ανακατεόυμε συνεχώς... (Και τέλος περισσότερο ή λιγότερο το αφήνουμε να βράσει 20-25 λεπτά) . Και συνεχίζουμε με την προετοιμασία της γέμισης.
Βάζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο  να ροδίσουν σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας νερό για να διευκολύνει το μαγείρεμα και τη στιγμή που είναι έτοιμα προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε λεπτές λωρίδες, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 6-7 λεπτά  και μετά το σβήνουμε με  κονιάκ. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό.Καλύτερα να μην βάλετε το αλάτι γιατί ο καπνιστός σολομός συνήθως έχει αρκετό αλάτι Ωστόσο, η προσαρμογή με το συμπλήρωμα του ανάλογου αλατιού  και μαύρο πιπεριού που λείπει (προσέξτε όμως πολύ το αλάτι) . 
Ωραία  τώρα αγνοούμε την μπεσαμέλ και  συνεχίζουμε με την πάστα. 
 Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια, που το καθε ένα γίνεται ρολό και ανοίγει σε μεγάλα φύλλα. πάχους 2 mm, και συνεχίζουμε να κόβουμε τα φύλλα σε ορθογώνια στις διαστάσεις του δίσκου.Τώρα, όταν έχουμε την πάστα έτοιμη, βράστε σε ζεστό και αλατισμένο νερό για 1 λεπτό, όταν μαγειρεύεται το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το στεγνώνουμε  με λίγα πανιά, για να διαχωρίζονται το ένα από το άλλο..Αυτό γίνεται  λαζάνια: Βάζουμε τη μπεσαμέλ στη βάση στο ταψί (θα πρέπει επίσης να καλύπτει το σύνολο της βάσης) συνεχίζουμε  να βάζουμε από πάνω  την πάστα που καλύπτει όλο το δίσκο, και τώρα η ζύμη θέλει την αναγκαία besamel  που καλύπτεται με  την πάστα και συνεχίζουμε  βάζοντας λίγο  λίγο τα τριμμένα τυριά (παρμεζάνα και scamorza ή άλλο καπνιστό τυρί), μπορούμε επίσης να κάνουμε στρώματα κατά σειρά -- 1 ζυμαρικών, 2 besamel και 3 τυριά --, έως ότου ο δίσκος είναι πλήρης (πέντε στρώματα γίνεται κανονικά) .
Ωραία λοιπόν...., Μαγειρεύεται σε ο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλύτερα να περιμένετε πριν την κόψετε όταν είναι ζεστή για  την πρόληψη του σπασίματος .
Καλή σας όρεξη,  σας χαιρετώ όλους και αύριο επιστρέφω με περισσότερες συνταγές.
Agrodolce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το χωριό της Μαγνησίας με το κρυφό σχολειό

  Το χωριό της Μαγνησίας με το κρυφό σχολειό https://www.feelgreece.com/ Δημοσιεύθηκε  28/10/2024 21:30 Τροποποιήθηκε  22:02 Η Τσαγκαράδα βρ...