ζΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ
Καλημέρα σε όλους. Άλλη μια ημέρα κακών καιρικών συνθηκών, σήμερα συνεχίζουμε με συνταγή ζυμαρικών μας.
Θα κάνουμε ένα καλό πρώτο πιάτο, όπως μακαρόνια και σάλτσα φαντασία. Αυτή τη σάλτσα την με κάνω λουκάνικο, σαφράν, κολοκυθάκια και τυρί γκοργκοντζόλα, το οποίο εγώ προσωπικά αγαπώ. Μπορείτε να αλλάξετε το τυρί γκοργκοντζόλα με έναν άλλο αλλά πάντα σε μαλακή ζύμη. Νπορείτε επίσης να αλλάξετε τα κολοκυθάκια με πιπεριές Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε τη σάλτσα με κρέμα ή σάλτσα ντομάτας, ή χωρίς κάτι άλλο καθώς αυτό δεν είναι αυτό που θέλετε. (Θα επιλέξουμε τη καλύτερη σάλτσα ντομάτας ή θα αφαιρέσουμε το σαφράν αν δεν μας αρέσει), το τέλος σοτάρετε πάντα τα ζυμαρικά με παρμεζάνα και ένα extra παρθένο ελαιόλαδο.
Είναι ένα εύκολο extra.πιάτο με χαμηλό κόστος , με χρόνο προετοιμασίας πολύ γρήγορο, προσαρμοσμένο για όλες τις ημέρες της εβδομάδας και με αυτό πηγαίνουμε με τη συνταγή.
Πληροφορίες:
- Χαμηλή δυσκολία
- Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
- Δόση για 4 άτομα
- Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 450 γρ. μακαρόνια
- 200 γρ. νωπού λουκάνικου
- 2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
- 1 κρεμμύδι και 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 150 γρ. του τυριού gorgonzola
- 1 φάκελο σαφράν
- 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 40 ml. ελαιόλαδου συν 40 ml. εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
- μισό ποτήρι λευκό κρασί
- εξαιρετικό αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 100 ml. της κρέμας για το μαγείρεμα (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αρχίζουμε με τον καθαρισμό και την κοπή των κολοκυθιών σαν μισή σελήνη, αφαιρούμε το δέρμα στο λουκάνικο και το κόβουμε σε κομμάτια, κόβουμε τελικά το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου μαζί.
Τα πάντα λοιπόν είναι έτοιμα, μαγειρεμένες οι σκελίδες σκόρδο και το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερό για να διευκολύνει το μαγείρεμα, αφού μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα κολοκυθάκια, βάζουμε το ανάλογο αλάτι και το μαύρο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσπουν να μαλακώνουν τα κολοκυθάκια.
Τώρα το σβύνεται με λευκό κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το φακελάκι με το σαφράν που έχουμε αραιώσει προηγουμένως σε λίγο νερό, συνεχίζουμε το μάγειρα μέχρι η σάλτσα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσθέτουμε το γκοργκοντζόλα κομμένο σε τεμάχια το προσθέτουμε τελικά αφήνοντάς το να διαλυθεί. Τώρα μπορείτε να σβήσετε τη φωτιά.
Ενώ περιμένουμε και η σάλτσα είναι έτοιμη, μαγειρέψτε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 9-10 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα των ζυμαρικών), από τη στιγμή που είναι al dente τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα , τα τηγανητά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και παρμεζάνα, ελέγξτε το αλάτι και τη στιγμή αυτή όλα είναι καλά να συγχωνευθούν και να κολλήσει αυτή η κρέμα και μπορεί να σερβιριστεί ( Αν τα ζυμαρικά βγαίνουν πολύ παχυά, προσθέστε λίγο νερό το μαγείρεμα).
Καλή όρεξη και όπως φαίνεται πάντα υπάρχει όρεξη για κάτι ιδιαίτερο και αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μη διστάζετε να μου γράψετε.
Χαιρετώ όλους και αύριο πάλι εδώ με νέα συνταγή .
https://cocinaitaly.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου