Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ, ΑΣΠΑΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΣΕΡΡΑΝΟ

IMG-20180901-WA0004.jpg

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ, ΑΣΠΑΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΣΕΡΡΑΝΟ

Καλημέρα σε όλους. Σήμερα, θα προτείνω ένα σπιτικό πιάτο που συνδυάζει αντιθέσεις γεύσεων, όπως ένα καλό ριζότο με φράουλες (νωπές) σπαράγγια (πικρή γεύση) και προσούτο (αλμυρή γεύση), πιάτο πολύ απλό, με χαμηλό κόστος προσαρμοσμένο για μια ξεχωριστή μέρα ή γιορτή. Εμπρός λοιπόν να κάνουμε ένα ριζότο υπέροχο με μια ενιαία βάση το σκόρδο (μόνο μια σκελίδα), θα χρησιμοποιήσουμε επίσης ένα φυτικό ζωμό λαχανικών μόνο, και στην, τελική μορφή θα βάλουμε το βούτυρο και το τυρί Παρμεζάνα και λέγοντας αυτό πηγαίνουμε με τη συνταγή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  1. Χαμηλή δυσκολία
  2. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 50 λεπτά
  3. Δόση για 4 άτομα
  4. Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. 500 γρ. Ρυζιού
  2. 1 σκελίδα ολόκληρου σκόρδου (το βγάζουμε στο τέλος)
  3. 7-8 πράσινα παρθένα σπαράγγια
  4. 500 γρ. φράουλα
  5. 250 γρ. του ζαμπόν serrrano
  6. 30 γρ. του βουτύρου
  7. 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  8. το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
  9. ένα ποτήρι λευκό κρασί
  10. λίγο ελαιόλαδο
ΖΩΜΟΣ  ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
  1. 1 καθαρό πράσο
  2. 3 καρότα καθαρό
  3. 1 κρεμμύδι
  4. 2 κομμάτια σέλινου
  5. ανάλογο αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεκινάμε την προετοιμασία του ζωμού λαχανικών: βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα για να βράσουν με κρύο νερό για 25-30 λεπτά, μετά από αυτό το χρόνο το φιλτράρουμε αφήνοντας καθαρό χωρίς πρόσμιξη, ελέγχοντας για αλάτι.
Καθώς και περιμένουμε να ετοιμαστεί ο ζωμός καθαρίζετε και κόβεται τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια. Ωραία ! Τώρα είναι καθαρά και έτοιμα. Αλέθουμε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ κάνοντάς τες ένα πυκνό υγρό και τελικά ετοιμάζουμε και το κομμένο  σε λωρίδες χοιρομέρι.
Αν έχουμε κάνει όλα αυτά και αν ο ζωμός είναι έτοιμος και ζεστός, βάλτε σε μια κατσαρόλα για να τσιγαρίσετε το σκόρδο με τα σπαράγγια και μια στάλα ελαιόλαδο, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας νερό για να διευκολύνει το μαγείρεμα, αφήστε τα για 5 -6 λεπτά και και σβύνουμε με λευκό κρασί. Μετά, προσθέτουμε το ρύζι, τη στιγμή που γίνεται εν θερμώ με χυμό φράουλας πάνω από το λευκό κρασί, να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ζαμπόν, ακόμα ζωμό υγρό ρύζι με 2-3 κουτάλι κάθε φορά ότι ο ζωμός ξοδεύεται για 16-17 λεπτά, υπάρχει πάντα να αναμειγνύεται το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ελέγχοντας το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, αφαιρούμε τη σκελίδα του σκόρδου,κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και  προσθέτουμε περισσότερο βούτυρο και τυρί παρμεζάνα. Ανακατέψτε το με δύναμη στο τέλος γιατί όλα αυτά πρέπει να  συγχωνευθούν καλά. Ελέγχουμε στο τέλος αν χρειάζεται συμπλήρωμα από αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Ωραία, φαίνεται υπέροχο  το πιάτο. Μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο με φέτες φράουλας και απολαύστε το γεύμα σας. 
Όπως πάντα, για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μου στείλετε email σε αυτό το blog, εδώ αφήνω τη φωτογραφία και το βίντεο πώς μαγειρεύεται  το ρύζι,
 Χαιρετισμούς σε όλους μέχρι την επόμενη συνταγή.
IMG-20180901-WA0004.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στα αζήτητα κλεμμένα δίκυκλα στον Βόλο

  Στα αζήτητα κλεμμένα δίκυκλα στον Βόλο Το εικονιζόμενο κόκκινο δίκυκλο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες στον Περιφερειακό δρ...